CRNI SCENARIJ

Hrvatska mora biti prva: Vatrenima prijeti najteži ždrijeb ako završe drugi u skupini

hrvatska reprezentacija
Igor Kralj/Pixsell
30.11.2022.
u 07:49

Ako dobije Kanadu zabetonirat će prvu poziciju i imat će koliko-toliko lakši ždrijeb nego u slučaju da budu drugi

Hrvatska trenutno drži čelno mjesto svoje skupine, a najbolje bi bilo da tako i ostane, jer u protivnom im slijedi pakao, barem prema ovim projekcijama.

Naime, ako završi prvoplasirana što pobjedom nad Belgijom definitivno osigurava, imat će puno lakši ždrijeb te izbjeći Brazil i Španjolsku, a ići će na Njemačku ili Japan koji se bore za drugo mjesto u grupi s kojom se križaju za prvu rundu nokaut faze. 

No, ako buduo drugoplasirani, prvo idu na Furiju koja se nalazi u dobroj formi i s njima uvijek teško izlaze na kraj, a ukoliko ih prođu, čekaju ih Brazilci, jedni od najvećih favorita ovog turnira. Dakle, ovakav ždrijeb im nikako ne odgovara jer je prava katastrofa, protiv Belgije svakako trebaju uzeti sva tri boda kako bi izbjegli ove loše kombinacije. 

U nekim kombinacijama za prvo mjesto dovoljan je i minimalan poraz, ako Kanada sa više gol razlike pobijedi Maroko, što je teško ipak teško za očekivati jer se Maroko pokazao kao rlo ozbiljna momčad i konkurent za prolazak skupine. 

Podsjetimo, hrvatsku nogometaši sutra od 16 sati igraju ključnu utakmicu protiv Belgije. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije