TUŽNA SITUACIJA

"Hrvatska bi mogla dobiti domaćinstvo Svjetskog prvenstva, ali ne bi bilo puno gledatelja"

05.01.2022.
u 07:19

Svjetsko prvenstvo u pikadu sinoć je završilo u londonskoj O2 Areni. Prvenstvo je počelo u 2021., a završilo u 2022. godini. Na svjetskoj smotri najboljih igrača pikada i Hrvatska je imala svog predstavnika. Boris Krčmar treći put je igrao na Svjetskom prvenstvu i sva tri puta ispao je u prvom kolu.

– Velika je čast uopće igrati na Svjetskom prvenstvu. Naime, tamo može igrati samo 96 igrača, a kvalifikacije su prilično zahtjevne. Ispao sam 18. prosinca tako da sam već odavno u Hrvatskoj. Doduše, trenutačno sam na skijanju na Jahorini i na TV-u sam pratio završnicu – istaknuo je Boris Krčmar.

Gledatelji su jako bučni

Među osam najboljih bili su uglavnom igrači iz Velike Britanije (Engleska, Škotska, Wales)?

– To je zato što je na Otoku ovaj sport izuzetno popularan. Londonska Arena danima je unaprijed rasprodana, i to ne samo za završnicu već i za prva kola. Mislim da je najjeftinija ulaznica bila 37 funti. Koliko su koštale one u prvom redu, zaista ne znam – rekao je Krčmar.

Velšanin Gerwyn Price izgubio je naslov još tamo u četvrtfinalu. Dosta se žalio na ponašanje gledatelja?

– Ima toga. Svi gledatelji koji nisu Englezi su protiv njega. Očigledno mu je jedan te isti navijač stalno nešto dobacivao pa se Price na kraju jako iznervirao. Inače, u dvorani je stalno buka, stalno je navijanje i morate imati jake živce da sve to stavite po strani – priča Krčmar.

Tko dođe do finala, mora ostati u Londonu jako, jako dugo?

– Istina. Tek je za Božić stanka od četiri dana pa uglavnom svi koji ostanu u igri odu svojim kućama – naglasio je naš igrač.

Možda je vrijeme da se Svjetsko prvenstvo preseli iz Londona?

– Bilo je nekih priča da se svake druge godine igra negdje drugdje u Europi. Mislim da bi i Hrvatska bila dobar domaćin, primjerice negdje na moru, ali problem je što kod nas ne bi bilo tako puno gledatelja. Sjećam se kada smo bili domaćini Europskog prvenstva u elektroničkom pikadu u Zadru. Na tribinama nije bilo nijednog gledatelja, samo igrači i treneri. Možda je bio problem u cijeni ulaznice – 75 eura – napominje Krčmar.

24 puta do 180 bodova

Je li Wright i Smith bilo očekivano finale?

– Za mene nije. Dva-tri dobra igrača odustala su zbog koronavirusa, Price je rano ispao. Inače, imao sam jednom čast igrati protiv Smitha, a volio bih jednom odigrati meč i protiv Wrighta – zaključio je Krčmar.

Petar Wright u polufinalnom susretu pobijedio je Andersona sa 6:4. A do svog je trećeg finala u ovom natjecanju došao na uistinu fantastičan način. I Anderson je pružio briljantnu partiju, pokazao nekoliko odličnih poteza i bacanja, ali s Wrightom u ovakvoj formi rijetki se mogu nositi. I ne samo da ga je svladao i ostavio bez finala nego je Wright i oborio njegov rekord.

Popularni je Snakebite, naime, čak 24 puta došao do maksimalnog broja bodova u jednom bacanju. Nitko dosad, u dosadašnjih 29 izdanja SP-a, nije tako često u jednom meču stizao do 180 bodova s tri uzastopne strelice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije