HRVATSKA - SAD

Hrvatska bez problema do uvjerljive pobjede nad SAD-om, razveselili raspjevane navijače (40:22)

PIXSELL
15.01.2023.
u 22:00

Nakon što su Kauboji u petak doživjeli neugodan poraz protiv Egipta u prvom kolu Svjetskog prvenstva koje se održava u Švedskoj i Poljskoj, izabranici Hrvoja Horvata popravili su dojam susretom s Amerikancima i uvjerljivo su slavili.

U susretu 2. kola G skupine Svjetskog prvenstva, hrvatski rukometaši su u Jonkopingu pobijedili SAD sa 40-22 (20-10) osvojivši prve bodove u skupini. 

Nakon što su otvorili nastup na Mundijalu uvjerljivim porazom od Egipta 22-31, u drugom su susretu bez većih problema ostvarili prvu pobjedu. Amerikanci su tek u uvodnim minutama držali priključak, no kod rezultata 5-5 hrvatska vrsta je serijom 7-0 stigla do prednosti 12-5 i nakon toga više nije bilo nikakvih dvojbi. U 23. minuti je bilo +8 (15-7), vrlo brzo i devet razlike, a na odmor se otišlo s 10 golova prednosti (20-10).

U nastavku susreta prednost hrvatske reprezentacije samo nastavila rasti, a na koncu je završilo s velikih +18 (40-22). 

Foto: TT NEWS AGENCY/REUTERS

Hrvatsku su do pobjede predvodili Josip Šarac i Igor Karačić sa po šest golova, dok je na suprotnoj strani najefikasniji bio Gary Hines sa šest golova. U drugom susretu iz naše skupine Egipat je pobijedio Maroko sa 30-19 upisavši i drugu pobjedu. 

Hassan Kaddah sa sedam i Akram Saad s pet golova predvodili su pobjednički sastav, dok je u suparničkim redovima najefikasniji bio Ryad Lakbi s pet golova.

U posljednjem susretu u skupini, hrvatski rukometaši će 17. siječnja igrati protiv Maroka. U drugi krug natjecanja plasirat će se tri najbolje ekipe iz skupine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije