REAKCIJE AUSTRIJSKIH MEDIJA

Hrvati oduševili Austrijance: 'Veterani u krimiću oduzeli magiju Japancima'

Hrvatska, Vatreni
Igor Kralj/Pixsell
05.12.2022.
u 22:46

Hrvatska se sada može nadati ponavljanju 2018. godine, kada je postala vice prvak svijeta, konstatira Die Presse.

Nakon što se hrvatska reprezentacija plasirala u četvrtfinale Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru, izbacivši Japan na jedanaesterce s 4:2, austrijski se mediji ponovno dive Hrvatima.

Ono što im je svima zajedničko je to da u nebesa dižu golmana vatrenih Dominika Livakovića, nazivajući ga “Golijatom”, “junakom Hrvatske”, “Čarobnjakom” i slično.

“Obranio tri jedanaesterca. Hrvatska slavi novog nogometnog junaka”, piše austrijski dnevni list “Die Presse”. Izvještava kako je Hrvatska u “krimiću” jedanaesteraca protiv Japana uspjela spriječiti prerano ispadanje sa Svjetskog prvenstva.

“I sada se može nadati ponavljanju 2018. godine, kada je postala vice prvak svijeta”, konstatira list. Također navodi kako je Japan igrao agresivno, no Hrvatska se nakon primljenog gola u prvom poluvremenu “uspjela vratiti u igru”.

“Golman Dominik Livaković obranio tri jedanaesterca. Hrvatska prošla u sljedeću rundu”, piše Kleine Zeitung.

Dodaje kako je Hrvatska večeras imala “teški posao”. Tako da je i 37-godišnji Modrić nakon 100 minuta trčanja izašao iz igre.

“Drama jedanaesteraca. Hrvatska posrtala, ali nije pala”, piše Kronen Zeitung. Ističe kako je Hrvatska “tijesno, ali ipak prošla u četvrtfinale” i da u petak čeka na novog protivnika odnosno Brazil. “Dominik Livaković - junak Hrvata”, piše dnevni list “Kurier” i ističe kako je vratar zagrebačkog Dinama pokazao koliko je moćan i na golu hrvatske nogometne reprezentacije, koja je utakmicu dobila na obranjene jedanaesterce.

Tabloid “Heute” pod naslovom “Hrvatska dršćući u krimiću jedanaesteraca prošla u četvrtfinale” piše kako se u Kataru odvijala prava drama na nogometnom terenu. “Ali Hrvatska je uspjela sačuvati živce i pobijedila senzacionalne Japance nakon jedanaesteraca s 4:2. Prije toga 120 minuta nije bilo pobjednika. Samo remi 1:1”. dodaje list.

Ističe kako je za prolazak u četvrtfinale najzaslužniji golman Livaković, koji je “poput Golijata zadržao tri jedanaesterca”. List “Der Standard”  piše kako je Hrvatska “shrvala” Japan jedanaestercima.

“U trileru jedanaesteraca čarobnjak Dominik Livaković i hrvatski veterani pobijedili su Japan, oduzevši mu magiju, kojom su  Nijemce otjerali sa Svjetskog nogometnog prvenstva”. Austrijska televizija ORF pod naslovom Hrvatska jedanaestercima izbacila Japan“ izvještava kako „Azijati, za razliku od prethodne igre, nisu ostavili dobar dojam“.

Također ističe kako je Dominik Livaković s tri obranjena jedanaesterca „veliki heroj Hrvatske“. U nastavku ORF napominje kako je to što je večeras uspjelo Livakoviću „dosad uspjelo jedino Portugalcu Ricardu 2006. godine u utakmici protiv Engleza, kao i Livakovićevom hrvatskom zemljaku Danijelu Subašiću prije četiri godine, protiv Danske“.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?