VELIKO PRIZNANJE

Hrvat postao trener dvostrukog prvaka Europe i ondje neće biti usamljen

Hrvoje Koljanin
26.06.2023.
u 21:27

Nije mi lako napustiti Dubrovnik, Jug i Vjeku Kobešćaka, lijepo smo radili i surađivali, ali ovo je ipak za mene nov i veliki izazov. Radi se o klubu koji ima najviša očekivanja i to je za mene iznimna čast, poručio je Koljanin nakon što je Olympiakos i službeno potvrdio da je on novi trener

Šuškalo se o tome još od završnog turnira Lige vaterpolskih prvaka u Beogradu, a sada je postalo i konačno: Hrvoje Koljanin novi je trener grčkog Olympiakosa, dvostrukog europskog prvaka, čije su veze s Hrvatima - i s igračima i s trenerima - stare i duboke.

Nezgodno je to malo za dubrovački Jug u kojem je Koljanin prošle sezone bio pomoćnik prvog trenera Vjekoslava Kobešćaka, i s njim se u Gružu dugoročno računalo, ali i gospari razumiju da je to naprosto bila ponuda koja se ne može odbiti

- Nije mi lako napustiti Dubrovnik, Jug i Vjeku Kobešćaka, lijepo smo radili i surađivali, ali ovo je ipak za mene nov i veliki izazov. Radi se o klubu koji ima najviša očekivanja, to je za mene iznimna čast i veselim se novim izazovima - poručio je Koljanin nakon što je klub i službeno potvrdio da je on novi trener. 

Na toj dužnosti zamijenio je Igora Milanovića koji je u Olympiakosu "plesao" samo jedno ljeto, a Hrvoje u Pireju neće biti usamljen, po tradiciji je u tom klubu velika kolonija hrvatskih igrača. Ostali su Marko Bijač i Andro Bušlje, a sada im se pridružio i Luka Lončar koji dolazi iz Pro Recca.

I zato ćemo u novoj sezoni navijati za Jadran i Jug, a odmah potom za Olympiakos, koji bi trebao igrati značajnu ulogu u europskim vodama. Bit će pojačan i s dvojicom grčkih reprezentativaca iz Vouliagmenija, kluba koji je Koljanin četiri godine uspješno vodio. Grci ga nisu zaboravili. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije