SVAKA ČAST!

Hrvat je oborio nevjerojatan rekord SP-a o kojem će se dugo pričati!

Foto: DPA/Pixsell
12.07.2018.
u 21:13

Jučerašnja utakmica protiv Engleska ponudila je puno junaka

Hrvatska danas slavi svoje nogometne junake koji su jučer odigrali fenomenalnu utakmicu i plasirali se u finale Svjetskog prvenstva. Modrić i društvo Lijepoj našoj napravili su najbolju moguću promociju, postali su istinski hit i tema svih svjetskih medija. 

Koliki interes vlada za našu reprezentaciju dovoljno govori činjenica da je Dalića na konferenciji dočekalo jako puno novinara iz cijeloga svijeta. Od jednog smo tako doznali i da 'cijeli Bangladeš navija za simpatičnu Hrvatsku'. 

Jučerašnja utakmica, posebno nakon prvog poluvremena, bila je vjerojatno najbolja prezentacija Hrvatske na ovom Mundijalu, a nadamo se da će barem na toj razini odigrati i nedjeljni finale protiv Francuske.

Junaka je bilo pregršt, od Perišića i Mandžukića koji su zabijali, pa sve do vođe Luke Modrića, kojeg su ponovno apostrofirali svi svjetski mediji.

- Kad je Luka zagospodario terenom, utakmica je krenula na stranu Hrvatske, rekao je legendarni Alan Shearer.

No, Hrvatska ima još jednog junaka o kojem se zapravo malo pisalo, a upravo je on odradio lavovski posao koji je omogućio da tako dobro odigraju. Riječ je o Marcelu Brozoviću, maratoncu iz veznog reda.

Na početku prvenstva nije bio u početnom sastavu, ali izbornik Dalić ubrzo je shvatio što mu on donosi pa ga je uvrstio u momčad i pogodio. 

Primjerice, jučer je fenomenalni Broz pretrčao nevjerojatnih 16 kilometara i 339 metara protiv Engleza, što je rekord Svjetskog prvenstva. Bilo ga je po cijelom terenu, zaustavljao je akcije Engleza, zatvarao sve rupe i tako kolegama omogući da mirno grade napade. Fenomenalan je to podvig o kojem će se još dugo pričati... 

Broz je odrastao u Okujama, selu u blizini Velike Gorice, a nogomet mu je od rođenja u genima. Naime, njegov otac Ivan bio je nogometaš pa je tu ljubav prenio i na sinove Patrika i Marcela. Obojica su, kažu, bila jako talentirana, ali uspio je ovaj mlađi zahvaljujući - upornosti. 

Nogomet je počeo igrati u Udarniku iz Kurilovca, ali već nakon dva tjedna vidjelo se da je predobar pa su ga poslali dalje - u Hrvatski dragovoljac. Tamo je proveo devet godina. Iz dana u dan se razvijao, da bi 2011. godine prešao u Lokomotivu. Tamo se zadržao samo jednu sezonu jer ga je odmah 'snimio' Dinamo i doveo kao zamjenu za Milana Badelja, tadašnjeg kapetana i najboljeg igrača modrih. Trenutačno je igrač milanskog Intera, a interes za njega pokazuju brojni europski velikani. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije