EUROPSKO PRVENSTVO

Horvat pozvao trojicu novih, vraća se stup obrane koji za reprezentaciju nije igrao od 2018.

16.01.2022.
u 13:40

Izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat u nedjelju je odlučio pozvati trojicu novih igrača u Szeged na Europsko prvenstvo. Tako će se tijekom dana momčadi pridružiti Jakov Gojun (za reprezentaciju nije igrao od 2018.), Tomislav Severec i Dominik Kuzmanović. Severec je lijevi vanjski, a Kuzmanović je golman. Obojica su članovi našičkog Nexea. 

Posebno je iznenađenje poziv Jakovu Gojunu. Svojevremeno najbolji obrambeni igrač svijeta od reprezentacije se oprostio prije četiri godine.

Iz Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) su pozivanje novih igrača objasnili svrhom predostrožnosti uoči utakmice s Ukrajinom, koja je na rasporedu u ponedjeljak od 18 sati, s obzirom na nova PCR testiranja na koronavirus koja će se obaviti u nedjelju i ponedjeljak.

Nakon 23:20 pobjede protiv Srbije u susretu 2. kola skupine C u subotu Hrvatska je vrlo blizu plasmana u drugi krug natjecanja. Za taj rezultat potrebna joj je pobjeda protiv već otpisane Ukrajine u 3. kolu te da Srbija ne svlada Francusku u posljednjem dvoboju skupine u ponedjeljak od 20:30.

Nakon dva kola Francuska je vodeća u skupini s četiri boda, Hrvatska i Srbija imaju po dva, dok je Ukrajina bez bodova. Plasman u drugi krug izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije iz skupine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije