Zimske olimpijske igre

Hladnoća dočekala bh. olimpijce

08.02.2018.
u 07:48

Velika hladnoća dočekala je olimpijski tim Bosne i Hercegovine u Južnoj Koreji.

Oduševljenje

Temperatura od minus 20 uz jak vjetar stvara problem natjecateljima koji se spremaju za nastup na najvećoj smotri. Olimpijci iz BiH oduševljeni su organizacijom Zimskih igara.

Prvi dojmovi o Pjongjangu su vrlo pozitivni, a izaslanstvo iz BiH se privikava na uvjete i već je boravilo na stazama gdje će se natjecati.

- Zaista je sve super. Organizacija Igara je na vrhunskoj razini, osjećamo se kao kod kuće. Jedini problem je što je zaista prehladno, ali sljedećih dana ipak se očekuje kako će biti malo toplije i kako neće biti toliko vjetra. Bila sam na borilištima i dojmovi su uistinu lijepi - ističe Tanja Karišik.

Olimpijcima se posebno sviđa selo u koje su smješteni.

- Selo je prelijepo, a velika prednost je što smo svi zajedno, tu su natjecatelji iz alpskih disciplina, biatlonci, bobisti. U središtu sela nalazi se restoran koji radi 24 sata, sve nam je na dohvat ruke, hrana je raznovrsna i nemamo se na što žaliti. Domaćini su jako uslužni, stalno su uz nas i jedva čekamo natjecanja - rekla je Tanja Karišič koja će nastupiti u disciplini 10 kilometara.

Navikavanje

Bh. olimpijci se privikavaju vremenskoj razlici od 8 sati, a danas će u 14 sati dizati i zastavu u olimpijskom selu. Svečana ceremonija otvaranja 23. zimskih olimpijskih igara bit će održana 9. veljače na Olimpijskom stadionu Pjongjanga s početkom u 12 sati po srednjoeuropskom vremenu.

BiH na Zimskim olimpijskim igrama predstavlja četvero natjecatelja: Tanja Karišik i Mladen Plakalović u skijaškom trčanju te u alpskom skijanju Emir Lokmić i Elvedina Muzaferija koja će nositi zastavu BiH na svečanosti otvaranja.

Igre se održavaju od 9. do 25. veljače, a na njima će sudjelovati gotovo 3000 sportaša iz 92 zemlje. Bit će održana 102 natjecanja u sedam sportova i 15 raznih disciplina.•

Ključne riječi
ZOI

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije