Kirin kup

Halilhodžić i Baždarević opet na suprotnim stranama terena

Football Soccer - Spain v Bosnia and Herzegovina - International Friendly - St. Gallen, Switzerland - 29/05/16. Spain's Aritz Aduriz and Bosnia and Herzegovina's Ervin Zukanovic in action REUTERS/Arnd Wiegmann
07.06.2016.
u 09:00

Prije 35 godina u Beogradu je Velež rezultatom 3:2 svladao Želju i osvojio Kup maršala Tita. Bio je to ujedno i okršaj dvojice najboljih igrača Želje i Veleža u to vrijeme - Baždarevića i Halilhodžića, koji su u finalu dali po 2 gola, ali više razloga za slavlje imao je Vaha, piše Večernji list BiH.

Na suprotnim stranama

Danas, u Osaki u 12.30 po bh. vremenu, Baždarević će imati priliku osvetiti se Halilhodžiću. Istina, njih dvojica više nisu na terenu, ali sjede na suprotnim stranama. Japanci, predvođeni Vahom, su favoriti u finalu Kirin kupa, gdje je bh. vrsta došla oslabljena, ali je pokazala kvalitetu protiv Danske koju smo uspjeli izbaciti nakon jedanaesteraca. Gubila je 2:0, pa izjednačila na 2:2, pa slavili protiv Japanaca i zakazali finale s Japanom koji je sa 7:2 razbio Bugare. U finalu neće biti još dvojice standardnih igrača - Kolašinca koji se ozlijedio,te Vranješa koji je protiv Danske dobio crveni karton, ali to ne brine puno Baždarevića kojem je želja ponoviti igru i zalaganja iz polufinalnog susreta i “začepiti usta” Vahi koji se obrušio drvljem i kamenjem na bh. izbornika i NS BiH jer na put od 26 sati nije poveo najbolje igrače.

- Iako smo još malo umorni, ozračje u momčadi je dobro. Dobro smo odradili trening i nadam se kako ćemo u finalu ponoviti agresivnu igru, da još jednom pokažemo dobro izdanje bh. reprezentacije. Japan je kvalitetan i u ovom je trenutku favorit. Međutim, borit ćemo se i dati sve od sebe kako bismo ponovili onu prvu utakmicu nakon koje smo svi bili zadovoljni, kazao je Baždarević koji će danas na teren vjerojatno poslati Šehića, M. Sušića, Cocalića, Šunjića, Bekića, Grahovca, Vrančića, Medunjanina, Hajrovića, Đurića i Duljevića koji je i protiv Danske ostavio sjajan dojam.

Koristi povjerenje

- Dat ćemo sve od sebe u toj utakmici i želimo BiH predstaviti na najbolji mogući način. Što se tiče mog nastupa, zahvalnost dugujem svojim suigračima koji mi pružaju veliku potporu. Drago mi je što iz utakmice u utakmicu igram sve bolje. Prilika za nastup u reprezentativnom dresu mi daje dodatno samopouzdanje i nadam se kako ću biti još bolji, riječi su veznjaka Sarajeva koji dobro koristi pruženo povjerenje.

Zapravo, to i jest bio cilj odlaska na Kirin kup, s obzirom na to da izbornik Baždarević nije imao priliku nigdje drugdje vidjeti koliko pojedinci mogu.

Tako je u Japanu mogao vidjeti golgeterski raspoloženog Đurića koji je protiv Danske zabio dva gola, solidnog Cocalića, dobrog Krunića i Vrančića, ali i još nekoliko igrača.

Cilj je bio proširiti igrački kadar, a ne zadovoljiti sujetu Vahida Halilhodžića koji će s prvom momčadi Japana danas napasti B momčad BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije