Igokea

‘Guraju’ mlade, ali ne odustaju od naslova

19.04.2018.
u 08:20

U košarkaškom klubu Igokea su odlučili u potpunosti iskoristiti činjenicu kako će iduće sezone, bez obzira na plasman u domaćem prvenstvu, igrati 1. ABA ligu, pa su u ovom dijelu natjecanja prvaka dali prigodu svojim mladim košarkašima.

Veća minutaža za mlade

U aktualnom prvaku Bosne i Hercegovine žele vidjeti koliko u seniorskoj konkurenciji mogu tri mlada igrača, pa će tako svoju prigodu dočekati mladi Dalibor Ilić, Aljoša Janković i Nemanja Nikolić.

Novi trener Žarko Milaković je i doveden na to mjesto kako bi oni dobili što je moguće veću minutažu, jer se odlično poznaju. Mladi stručnjak ih je već vodio u drugom timu Igokee - Studentu, koji se natječe u Prvoj ligi Republike Srpske i s ovom momčadi je čak i osvojio Kup entiteta.

- Mi surađujemo već tri godine i odlično se poznajemo. Nama je želja da kroz ovo natjecanje oni sazru, dobiju iskustvo u dvobojima s kvalitetnijim igračima i da vidimo koga od njih već iduće sezone možemo priključiti seniorskom sastavu te da dobiju pravu minutažu i obveze u igri. Mislim kako smo na dobrom putu. Zadovoljan sam kako momci izgledaju na terenu. Odlično izvršavaju svoje obveze na treninzima i na utakmicama i dobivaju još veću minutažu. Vidi se kako su već igrali u mom sustavu, tako da znaju što se od njih očekuje i kako se trebaju ponašati. Bez obzira na to što želimo pružiti priliku našim mladim košarkašima, cilj je i dalje se boriti za naslove i nastaviti dominaciju u prvenstvu Bosne i Hercegovine - ističe trener Žarko Milaković.

Prema trenutačnoj formi, Igokea će najvećeg konkurenta imati u Zrinjskom.

Jedan od mladih košarkaša Aljoša Janković ističe da se tek privikava na seniorsku košarku i da je razlika između Lige BiH i Lige Republike Srpske velika.

Ilić kao oslonac

- Sigurno kako je mnogo teže igrati prvenstvo BiH. Košarkaši su kvalitetniji, iskusniji i jači, tako da se od nas traži snalaziti se. Naša je želja izboriti se za što veću minutažu, a to možemo samo kvalitetnim radom na treninzima. Ne plašimo se izazova i iako znamo da se dosta košarkaša izgubi na tom prijelazu iz juniora u seniore, mi smo dobili pravu prigodu i želimo je maksimalno iskoristiti – ističe Janković.

Sigurno kako je najveći talent Igoke trenutačno Dalibor Ilić. Mladi igrač iz Višegrada je u svom uzrastu već i reprezentativac Srbije, bio je na NBA kampovima i od tri mlada igrača dobiva najveću prigodu, a u Igokei očekuju da bude oslonac tima u idućim sezonama.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?