Challenge Cup

Gruzijska nepoznanica gost Zrinjskom

17.11.2017.
u 09:00

Rukometaši Zrinjskog danas i sutra od 19 sati u školskoj dvorani na Bijelom Brijegu igraju dvomeč 3. kola EHF Challenge Cupa protiv gruzijskog predstavnika BSB Batumi.

Drugi put u Europi

Bit će to drugi izlazak u Europu mostarskih rukometaša koji su 2004. sudjelovali u istom natjecanju kada su poraženi od Mladosti iz Bogdanaca.

Današnji i sutrašnji susret s Gruzijcima posebno je zanimljiv za mostarske ljubitelje nogometa. Gruzijska momčad je potpuna nepoznanica, ali bi Zrinjski, barem zbog prednosti domaćeg terena u oba susreta, trebao ponijeti ulogu favorita. Ipak, teško je pretpostaviti kakva je kvaliteta protivnika iz Gruzije. U mostarskom klubu su optimistični. Voditelj stručnog stožera HMRK Zrinjski, Goran Lovrić nam je kazao:

- Ulazimo u europski vikend nakon dvije važne pobjede u gostima u okviru prvenstva i Cupa te pobjednički niz želimo nastaviti i protiv Batumija. Naravno da pred domaćom publikom u obzir dolaze samo dvije pobjede i nastavak naše europske priče u okviru ovog natjecanja.

Entuzijazam dijeli i Filip Vistorop, rukometaš Zrinjskog koji je briljirao upravo u posljednje dvije utakmice:

- Atmosfera u momčadi je fantastična, s toga i jako dobro obavljamo zadatke koji su ispred nas. Naravno, mora se jednom dogodi i pad, ali smo mi za taj pad krivi i lagano pokrećemo jedan uspon koji je bitan za naše samopouzdanje kako bismo održali naziv favorita u ovoj ligi. Protiv Batumija smo favoriti jer igramo na domaćem terenu i nadam se pobjedi u oba susreta. Nismo nešto posebno komentirali te dvije utakmice jer smo prenatrpani rasporedom koji je ispred nas, ali smo opet skupili određene informacije o budućem protivniku. Pozivam sve navijače i ljubitelje rukometa da u petak i subotu dođu podržati nas, kaže mladi rukometaš.

Domaći kadar

U Zrinjskom su posebno ponosni na to kako najveći broj rukometaša u prvoj momčadi dolazi iz klupske škole rukometa. Taj podatak i mostarska publika dočekuje s odobravanjem. Prosječnom ljubitelju rukometa je tada puno lakše platiti 10 maraka za ulaznicu koja zapravo vrijedi za obje utakmice. HMRK Zrinjski je raznim strategijama u zadnje vrijeme uspijevao mobilizirati navijače na dolazak i na neke od slabijih i rezultatski manje značajnih utakmica. Ovog puta su u pitanju europske utakmice i zanimanje je samim tim i veće. Bolju sliku o odnosu snaga između Zrinjskog i gruzijskog Batumija definitivno će ponudi današnja prva 
utakmica.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije