LMZ općine Grude

Grude Centar uvjerljivo osvojio sedmi naslov prvaka općinske lige

11.08.2018.
u 09:30

Spušten je zastor i na ovogodišnju Ligu mjesnih zajednica u Grudama, a u Ligi Hercegovine u Mostaru (igra se od 20. do 24. kolovoza) ovu općinu će po sedmi put predstavljati momčad Grude Centra.

Velika dominacija

Dominacija desetljeća, koju su uspjele prekinuti na godinu dana tek dvije ekipe, potvrdila se i u ovogodišnjem finalu gdje su igrali Grude Centar i Drinovci II. Mnogima je prošlo finale ostalo u sjećanju jer su tada Drinovci imali udarac za pobjedu u šestercima nakon što je u regularnom dijelu završilo neriješeno, ali jasno je kako bi ih taj neiskorišteni udarac mogao dugo proganjati jer ovotjedno finale nije ponudilo ni trunku neizvjesnosti kao prošlogodišnje. Iako bi se čovjek zapitao odakle više motiva, strijelci Boris Miloš, Ivan Ćorluka i Ivan Šimić pronašli su ga u činjenici da su ljudi s najviše minuta odigranih u finalima, a sedma titula bi ih osamostalila na vječnoj ljestvici pojedinaca. Još im se tu mogu pridodati jedan od najboljih malonogometnih vratara Hercegovine Mario Galić i “doktor nogometa”, jedan od najboljih igrača FC Split Tommyja Ante Ćorluka, koji je proglašen i najboljim malonogometašem lige, dok je njegov brat Ivan najbolji strijelac natjecanja.

- Neprocjenjivo je ovo - ustvrdio je na kraju velikog finala kapetan Boris Miloš. Spomenuo je u toj euforiji i “kačenje kopački o klin”, ali teško će mu to poći od noge. Svjesni su i u Centru da kapetan i seniori još puno mogu dati ovoj momčadi, osobito u stvaranju generacije koja stasava iz pionira i koja je budućnost grudskog nogometa.

Slavlje Ružićana

Igralo se u Grudama i za treće mjesto u kojemu su Ružići i Grude Pešija priredili spektakl za publiku, zabili šest golova, otišli u šesterce. Ronald Bilić je ključni obranio i slavlje Ružića je moglo početi. Kod budućnosti, pionira, Drinovci su svladali Grude Bobošku sa 7:1 i osvojili naslov na premijeri pionira. Najbolji vratar natjecanja bio je Ivan Majstorović iz momčadi Drinovaca, najbolji strijelac Luka Vlašić iz Sovića/Gorice s 13 pogodaka, a najbolji malonogometaš Domagoj Čulina iz Drinovaca. Treće mjesto osvojila je ekipa Sovići/Gorica koja je pobijedila Tihaljinu 8:2. Fešta Centra do ranoga jutra nakon igrališta srednje škole premjestila se u Pešiju, odakle je odzvanjala himna “Nek’ se čuje, nek’ se zna, Grude ima prvaka... Uncuti, Uncuti, mi smo grudski sinovi...” Do iduće sezone.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?