Finale LMZ-a Grude

Grude Centar obranio naslov

VL
Autor
Željko Andrijanić
11.08.2017.
u 07:00

Najdramatičnije i najbolje finale ikad! Tim riječima su ljubitelji malog nogometa u Grudama opisali ovogodišnje finale Lige mjesnih zajednica općine Grude. Sastali su se Grude Centar i Drinovci II pred 1500 gledatelja, koliko se procjenjuje da je pratilo ovogodišnju završnicu natjecanja. Grude Centar išao je po svoj šesti naslov čime bi se na ljestvici najboljih Lige mjesnih zajednica koja se po ovom konceptu igra od početka tisućljeća izjednačio s ekipom Pocrte. I uspjeli su! I to nakon raspucavanja penala.

Čvrsta i kvalitetna utakmica

Krenulo je čvrsto i kvalitetno. Obje ekipe opreznom igrom u prvih nekoliko minuta tražile su put do vrata protivnika, a onda je u jednom trenutku Robert Majić došao do jedne lopte i bacio navijače Drinovaca u delirij te im dao nadu da će nakon punih 11 godina slaviti naslov prvaka. Zvonimir Erkapić i Ivan Rogić čvrsto su kormilarili obranom tako da je bilo teško probiti štit zadnje linije. Ivan Ćorluka, s druge strane, davao je sve od sebe u napadu, u jednom trenutku pogodio i stativu, ali pogotka sa strane Centra nije bilo. Do kraja poluvremena Drinovci su napravili i šesti akumulirani prekršaj, no kazneni udarac nije realizirao najbolji igrač i strijelac ovogodišnjeg natjecanja Ante Ćorluka. U nastavku utakmice Drinovci su imali dvije prilike za rješenje utakmice, a kad se to ne realizira, obično slijedi kazna. Grude Centar je uzeo time out i na gol staje Boris Miloš. Nakon što Erkapić sa svoje polovine nije uspio pogoditi prazan gol, uslijedila je kazna. Ivan Ćorluka dobiva loptu i špicom po zemlji pogađa za 1:1. Centar je tri minute do kraja bio u deliriju i imao psihološku prednost. Uslijedilo je raspucavanje penala. U ruletu pogađaju Ivan Šimić, Nikola Mikulić i Boris Miloš za Centar, a za Drinovce Robert Majić, Zvonimir Erkapić i Mateo Nuić. I kao da nije bilo dovoljno drame, Ante Ćorluka puca preko gola i Drinovci su na korak do pobjede. Loptu uzima Ivan Rogić. Šut iskusnog rutinera pročitao je Mario Galić Manćo, što je bio dodatni psihološki udarac za Drinovce. Posljedenji penal za Grude Centar hladno, pod rašlje, zabija Ivan Ćorluka, da bi Vlado Majić posljednji udarac za Drinovce poslao preko gola. Uslijedilo je veliko slavlje Grude Centra zbog još jednog veličanstvenog naslova prvaka. Nakon utakmice prijateljski stisak ruke i čestitka Drinovčana igračima Centra, kao i čestitka ljudi na tribinama igračima koji su im priuštili fantastično finale.

Ćorluka, Miloš, Šimić i Galić

Posebno emotivni bili su Ivan Ćorluka, Boris Miloš, Ivan Šimić i Mario Galić koji su aktivni dio ovog tima od 2010. kada je počela čarobna priča o grudskim prvacima sa šest osvojenih trofeja. Igrači pobjedničke momčadi su Mario Galić, Boris Miloš, Ivan Ćorluka, Ante Ćorluka, Ivan Šimić, Nikola Mikulić, Tomislav Ćorluka, Željko Galić, Ivan Mikulić, Ivan Galić, Goran Ćorluka i Josip Marić. Trofej prvacima uručio je načelnik općine Grude Ljubo Grizelj, koji im je zaželio što bolji uspjeh na Ligi Hercegovine u Širokom Brijegu. Osim prvaka, trofej je pripao i drugoplasiranim Drinovcima, kao i trećeplasiranim Ružićima. Proslava je uz glazbu uživo kod Srednje škole u Grudama trajala do kasno u noć.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije