Na 7522 km daleki put i veliku rukometnu avanturu krenuo je jučer HŽRK Grude Autoherc

Gruđanke otputovale na Island uz slogan ‘Do kraja zajedno’

fa
15.10.2015.
u 06:15

Jučer rano, oko 7.30 sati, državne rukometne prvakinje i pobjednice Kupa BiH poletjele su iz sarajevske zračne luke prema Islandu gdje bi u petak i subotu trebale odigrati dvije utakmice EHF kupa protiv Frama iz Reykjavika.

Dugo putovanje

- U Reykjavik bismo trebali doputovati letom iz Osla u 17.25 sati po našem vremenu. Najprije letimo u Beč, nakon čekanja od dva sata nastavljamo prema Oslu, pa opet nakon višesatnog čekanja prema Islandu, rekao nam je Zoran Trlin, predsjednik HŽRK Grude Autoherc: - U Reykjaviku bi nas, prema dogovoru, trebao čekati predsjednik Frama i pomoći nam oko smještaja. Kao što već znate, dugo smo pregovarali s Islanđanima o mjestu igranja utakmica. Ždrijebom je odlučeno da se prva utakmica igra u Grudama, ali zbog smanjenja troškova, Fram je domaćin u oba susreta i snosit će dio tih troškova. Prva je utakmica u petak u 21 sat po našem vremenu u dvorani Fram Sporthall u Reykjaviku, druga dan poslije u isto vrijeme. Bude li sve po redu, kući se vraćamo u nedjelju...

Poteškoće

No, nije krenulo baš sve kako treba... - Bili smo poletjeli iz Beča prema Oslu, pa morali sletjeti nazad zbog kvara na zrakoplovu, javio je SMS porukom Trlin, a nedugo zatim poslao drugu umirujuću poruku: - Ne bojte se, nije bilo ništa kritično, sve je u redu.. U dva susreta Fram je potpuni favorit. Tako misli Zlata Zubac, trenerica Gruda Autoherc, koje su pripreme za novu sezonu počele 1. kolovoza. Na domaćoj sceni teško će imati ozbiljnih protivnica pa se očekuje nova dvostruka kruna. U dva susreta novog prvenstva ostvarene su dvije lagane pobjede (Rogatica 43:15 kući, te Zrinjski 41:23 u Mostaru). Europa je nešto drugo, višestruke prvakinje Islanda su favoritkinje: - To je iskusna ekipa, a ljetos su se pojačale s tri islandske reprezentativke. Žele se rehabilitirati za lanjski neuspjeh jer tada je Fram igrao oba susreta u gostima protiv Naise Niš i iznenađujuće ispao. Ovaj put se nadaju prolasku i susretu 2. kola protiv Romana (Rumunjska). Naše je dati sve od sebe, pa što na kraju bude, kaže trenerica Zubac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije