HŽRK Grude

Gruđanke na premijeri uvjerljivo poražene od Splićanki (25:32)

 HŽRK Grude
21.08.2016.
u 09:00

U dvorani Bili brig otvorena je nova rukometna sezona prijateljskim ogledom ženskih rukometnih prvakinja i osvajačica Kupa BiH, HŽRK Gruda i hrvatskoga prvoligaša Splita 2010, protiv kojega Gruđanke već po tradiciji “ulaze” u sezonu. Domaćim curama ovo je bila prva pripremna utakmica nakon trotjednih napornih priprema, pa je bilo puno pogrešaka u igri, osobito netočnih dodavanja. Splićankama se, pak, približio početak hrvatskoga prvenstva, pa su već igrale niz prijateljskih utakmica i “izbacile olovo iz nogu”.

Sve ovo razlog je što su gošće djelovale laganije i brže te na kraju slavile uvjerljivu pobjedu 32:25. U prvih petnaestak minuta bilo je ravnopravno, čemu svjedoči i 8:8 rezultat, ali kasnije su se Splićanke “odlijepile” i podigle prednost na konačnih sedam pogodaka razlike. U njihovim redovima najbolje su bile Zelić (7 golova), Kežić (10) te Sablić (6). Igračice trenerice Zlate Zubac igrale su u sastavu: Križanac, Milas, Marić 7, Čutura 6, Nikić, M. Bandić, Prusina 7, Kraljević, K. Mikulić 2, Azinović 1, T. Bandić, Boras, Kondža 2. Nedostajala je još nespremna Ana Vrančić, koja se nešto kasnije uključila u pripreme. Grude su odustale od nastupa na turnirima u Sinju i Splitu, iako su tamo pozvane, jer odlaze na pripreme na Vlašić. Tamo će odigrati tek jedan prijateljski susret, protiv Viteza u Vitezu. Bit će im to jedina utakmica prije euronastupa u EHF kupu. Gruđanke nije mazio ždrijeb pa su “naletjele” na rumunjski ASC Corona 2010 iz Brasova. Rumunjke su prethodne sezone u EHF kupu igrale u polufinalu, što najbolje govori o njihovoj snazi. No, u bubnju nije ni bilo lako “prolaznih” protivnica. Po rasporedu, prva bi se utakmica trebala igrati u Grudama 10./11. rujna, uzvrat u Brašovu 17./18. rujna. Ako se klubovi dogovore, možda se oba susreta odigraju ili u Grudama ili u Brasovu.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije