JK Hercegovac

Grubišić Čabo stigla do srebrne medalje

03.05.2019.
u 08:25

Judo klub Hercegovac sudjelovao je na jednom od najjačih natjecanja za mlađe kategorije u Europi pod nazivom “Budapest kup”. Spomenuti se turnir održao u Budimpešti (Mađarska). Na natjecanju je sudjelovalo više od 1600 natjecatelja iz 29 zemalja s tri kontinenta. Sudjelovalo je više od 200 klubova, ali i reprezentacija.

Osvojili jedno srebro

Iz redova Judo kluba Hercegovac najuspješnija bila je Nina Grubišić Čabo koja je osvojila srebrnu medalju, jedinu za Hercegovac ovog puta.

- Iako se s natjecanja vraćamo s jednom osvojenom medaljom, srebrom naše Nine Grubišić Čabo, moramo istaknuti kako smo zadovoljni nastupom. U svakoj kategoriji u kojoj smo imali svog predstavnika bilo je više od 50 natjecatelja, u nekima čak i do 90. U tako brojnoj, ali i kvalitetnoj konkurenciji naši natjecatelji su uspijevali proći i po 4 kola, ali upravo zbog ovakve konkurencije ni to nije bilo dovoljno da bi se došlo do medalje. Dvije stvari koje nas posebno vesele na definitivno najjačem natjecanju na kojemu smo do sada bili jesu činjenice kako smo na kraju imali više pobjeda nego poraza i kako su naši natjecatelji gubili tijesno borbe od osvajača medalja. Jedino što nam je nedostajalo je još koja medalja i bili bismo potpuno zadovoljni putovanjem. S pravom možemo reći da smo na dobrom putu s ovom talentiranom generacijom i samo se možemo nadati kako ćemo ustrajati i nastaviti ovim putem i dalje i imati što više ovako kvalitetnih testova - kazali su u Judo klubu Hercegovac.

Idući nastup u Sarajevu

Osim Nine Grubišić Čabo, koja je bila srebrna, najuspješniji članovi Hercegovca na ovom natjecanju bili su Lana Čović Stanić, koja je upisala tri pobjede i na kraju izborila 5. mjesto, Ivano Đinkić i Luka Bubalo, koji su ostvarili po četiri pobjede i na kraju bili 7. mjesto, te Mario Novak koji je upisao tri pobjede. Po jednu pobjedu upisali su Domagoj Pušić, Petar Kožul, Martino Prce, Ivana Buntić i Ina Ravlić. U prvom kolu ispali su Lana Gačić i Filip Lončar. Osim natjecanja, Hercegovci su imali priliku obići najznačajnije povijesne značajke Budimpešte i upotpuniti ovo putovanje. Već sljedećeg vikenda Hercegovac će sudjelovati na Europskom kupu u Sarajevu i na turniru za djecu u Splitu.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije