O Đokoviću, karijeri...

Goran Ivanišević: Samo Balkanac može trenirati Balkanca

Goran Ivanišević
Igor Kralj/Pixsell
20.06.2023.
u 21:02

Bilo bi lijepo da osvoji kalendarski Grand Slam. Tijelo mu je fantastično. Zdrav je, spreman i koncentriran - rekao je Goran.

Novak Đoković nedavno je otišao do kraja na Roland Garrosu i po rekordni 23. put osvojio jedan Grand Slam turnir. Đoković je ove godine već osvojio Australian Open, a ispred nas su Wimbledon i US Open pa su novinari pitali Gorana Ivaniševića može li njegov pulen osvojiti zlatni Grand Slam, sva četiri najveća tunira u jednoj godini.

- Prije nego što sam postao trener, rekao sam da će Nadal i Novak prestići Federera. To se dogodilo. Nadal nije igrao u Parizu, ali on je borac. Ako se vrati, bit će opasan. Ne znam koja je Novakova granica. Bilo bi lijepo da osvoji kalendarski Grand Slam. Tijelo mu je fantastično. Zdrav je, spreman i koncentriran - rekao je Goran.

Kaže da mu olakšava posao to što se Novak i on razumiju.

- Naravno da je važno što govorimo istim jezikom. Balkanski mentalitet je takav da znam što će on učiniti. Samo Balkanac može trenirati Balkanca. Teško je reći koji mu je najdraži Grdan Slam, svaki je poseban. No, ovaj Roland Garros ćemo pamtiti po rekordu - rekao je Goran.

Kako vidi tenis nakon odlaska Đokovića?

- Tenis više nikada neće imati veliku četvorku. Carlos Alcaraz je moj favorit, kao tenisač i kao osoba. On je već zvijezda i on je sljedeći kada Novak ode sa scene.

Kako bi izgledao meč između Ivaniševića i Đokovića?

- Volio bih igrati s njim. Vjerojatno bih izgubio, iako bi ovisilo o podlozi. Bilo bi zanimljivo, volio bih to vidjeti - rekao je Ivanišević pa se osvrnuo na svoju karijeru:

- Što se tiče moje karijere, drugačije bih igrao protiv tog nesretnog Samprasa. Uništio mi je život, neka finala bih odigrao drugačije protiv njega.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?