Premijer liga BiH

Golijada u Kaknju, Mladost stigla do prve pobjede

mladost
07.08.2016.
u 19:34

U posljednjem susretu trećeg kola Premijer lige BiH Mladost je svladala Metalleghe s 3:2. Mladost je nakon dva uvodna remija stigla i do prve pobjede u novoj sezoi, a s pet bodova smjestila se na četvrto mjesto iza Slobode, Željezničara i Zrinjskog, dok je Metalelghe upisao drugi vezani poraz. 

Nakon samo 10 minuta Kakanjci su stigli do vodstgva, a strijelac je bio Nemanja Asanović, javlja sportsport.ba. Fejzić je obranio udarac Husića, ali Asanović je ispratio odbijanac i pospremio ga u mrežu. U 23. minuti udvostručena je prednost Mladosti. Poslije kornera, lopta dolazi do Brkića, koji sa 16 metara prikucava loptu iza leđa Fejzića. Brkić je u 30. minuti pokušao, ali lopta ide pored gola. U samoj završnici prvog dijela Aleksandar Radulović postiže golčinu za 2:1. 

U nastavku su pokušali gosti iz Jajca da izjednače, ali mnoge nade pale su im u vodu nakon 61. minuta, kada je Brkić drugim golom povisio na 3:1. Imali su do kraja i jedni i drugi nekoliko šansi, a u 95. minuti Radulović iz slobodnjaka postiže lijep pogodak za konačnih 3:2.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije