Božićni turnir

Golijada na startu, solidan mali nogomet, slab posjet

BiH; 14.11.2016. Mostar; 22. veliki medunarodni Bozicni turnir  Franjevačka Mladež Mostar : G.O - Šped Grude 0-11Snimio:Stole Lasic
16.11.2016.
u 08:00

Novo izdanje velikog Božićnog malonogometnog turnira u Mostaru donijelo je solidan mali nogomet već na prvoj večeri. Iako će u prvim kolima ovog turnira uvijek biti visokih pobjeda, to ne znači kako publika neće imati što vidjeti već u ovoj fazi. Imalo se tu što vidjeti i u ponedjeljak. Prve večeri turnira zabilježena je jedna visoka pobjeda, ali i dva tijesna ishoda.

Visoka pobjeda

Ipak, posjet na prvoj večeri turnira bio je slab, nije bio dorastao renomeu ovog turnira. Ukupno je utakmice pratilo možda oko 100 gledatelja. Iako je ovdje riječ o najjačem turniru koji se igra u zimskom razdoblju u regiji, čini se kako publika traži nešto više kako bi došla na neki komercijalni turnir. Amaterska natjecanja poput Lige mjesnih zajednica su puno privlačnija. Opći problem komercijalnih turnira u cijeloj Hercegovini je taj što završnice na njima (uglavnom) igraju manje-više isti igrači. Eventualno se imena momčadi od turnira do turnira mijenjaju. To organizatorima natjecanja jamči jake finalne večeri na kojima su gledališta u pravilu ispunjena. Tu se igra futsal čak i reprezentativne razine. Ipak, sve je manje amaterskih družina, koje u tako jakim konkurencijama teško mogu napraviti nešto više. Božićni turnir se po tomu u prošlosti često razlikovao. To je natjecanje mogla osvojiti, recimo, i momčad mostarskog naselja Rudnik, sastavljena od domaćih dečki. Ovaj turnir je upravo zbog toga imao taj posebni šarm.

Trend

Još jedan detalj. Velik broj mladih Mostaraca nalazi se na radu u inozemstvu. Zbog tog trenda ne uspijevaju se ni okupiti ni družine za rekreativnu partiju nogometa na nekom terminu, a kamoli da bi cijela takva društva kasnije otišla pogledati neku utakmicu na turniru. Kako bude odmicao, očekuje se veći posjet, ali ne treba očekivati čuda. Prvu večer natjecanja G.O - Šped Grude je demolirao Franjevačku mladež s 11:0. Na drugom susretu je Udruga nositelja ratnih odličja HVO-a s 3:2 bila bolja od HVIDR-e Mostar (Ilići). Buffet Zoka je sa 6:2 bio bolji od Sportskog centra Vaske (Ljuti Dolac). Danas će publika imati prigodu vidjeti nove tri zanimljive utakmice 1. kola u kojima će se sastati: Pizzeria Primavera (Mostar) - MZ Kočerin, Caffe C2 (Mostar) - Dužice, HMNK Stolac - Vjekoslav Božanović Keke. Satnice turnira u dvorani na Bijelom brijegu su iste (17, 18 i 19 sati).•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije