Liga prvaka

Genijalni Messi s dva pogotka i asistencijom potopio Chelsea

15.03.2018.
u 09:39

Ždrijeb četvrtfinala LP-a je u petak, a u bubnju će se naći Juventus, Manchester City, Liverpool, Sevilla, Real Madrid, Roma, Bayern i Barcelona

Barcelona i Bayern posljednje su dvije momčadi koje su izborile četvrtfinale Lige prvaka. U uzvratnim utakmicama osmine finala najelitnijeg klupskog natjecanja Katalonci su na svom Nou Campu pobijedili Chelsea s 3:0 i s ukupnim rezultatom 4:1 (u Londonu je bilo 1:1) prošli dalje, dok je Bayern i u drugoj utakmici, koja je igrana u Istanbulu, bio bolji od Bešiktaša s 3:1 (5:0). Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić igrao je cijeli susret za Barcelonu kojoj je ovo bio 14. nastup u nizu u osmini finala Lige prvaka, a samo dva puta nije prošla dalje.

Ispala je od Chelsea 2005., te dvije godine kasnije od Liverpoola. Barcelona je rano došla do vodstva. Nakon samo 128 sekundi Lionel Messi je nakon dodavanja Suareza zabio kroz noge vrataru Chelseaja. Bio je to Argentincu najbrži pogodak u karijeri. Englezima nije zabio u prvih deset utakmica, a onda im je utrpao 20 golova u 18 utakmica. Sjajnu večer Messi je začinio i odličnom asistencijom.

U 20. minuti Argentinac se s lijeve strane sjurio u šesnaesterac Chelseaja i vratio povratnu loptu za Dembéléa. Francuz je majstorski zatresao mrežu Londončana. To mu je prvi pogodak za katalonsku momčad u 13. nastupu otkako je stigao iz Borussije (D). Čudesni Messi je u 63. minuti svoju odličnu igru okrunio drugim pogotkom na utakmici. Bio mu je to 100. gol u Ligi prvaka.  Ždrijeb četvrtfinala LP-a je u petak, a u bubnju će se naći Juventus, Manchester City, Liverpool, Sevilla, Real Madrid, Roma, Bayern i Barcelona.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije