Kriza u KS BiH

Generalni tajnik Barbarić podnio ostavku

02.01.2017.
u 09:00

Premda je to obznanjeno prije tri, četiri dana, generalni tajnik Košarkaškog saveza BiH Dubravko Barbarić još prije 10 dana podnio je ostavku. Službeno je to učinio odmah nakon što je mlada košarkaška vrsta BiH osvojila šesto mjesto na EP-u u Turskoj.

Brojni problemi

Suočen s brojnim problemima, od financijskih, organizacijskih, naslijeđenim od prijašnjeg Ureda, Barbarić nije izdržao i podnio je ostavku. U nastupajuću godinu KS BiH ušao je bez generalnog tajnika, ali Barbarić je odstupio s uvjerenjem da iza njega nije ostalo repova kao iza prethodnika, a osobito iza Haruna Mahmutovića. Upravo su najveći problemi i kriza Ureda KS BiH izišli na vidjelo kada je Mahmutović podnio ostavku.

Lažirana izvješća

Njegov nasljednik, a sada već bivši generalni tajnik Dubravko Barbarić kazao je kako je financijskom kontrolom i naknadnom revizijom utvrđeno da su se za vrijeme Mahmutovićeva mandata financijska izvješća o pozitivnom poslovanju lažirala, novac uzimao bez pokrića i nisu se plaćale porezne obveze i one prema dobavljačima. Iz KS BiH iznosili su koliko je isti oštećen, a s druge strane, i sam Mahmutović optužio je KS BiH da su oni njemu ostali dužni više stotina tisuća maraka. U toj priči za sada je dosta nepoznanica, ali je sigurno kako se novac uzimao bez pokrića i da računi nisu bili čisti. Barbarić je istaknuo kako će njegovu nasljedniku u cijelosti biti poznato pravo stanje stvari. No, jedno je zanimljivo - kako su uvijek u KS BiH kukali kako novca nema, a poglavito se to činilo pred velika natjecanja, a ipak spominju se veliki iznosi u dugovanjima jednih prema drugima. Tako se ovih dana oglasio i još jedan bivši generalni tajnik KS BiH Zdravko Knežević. Knežević je istaknuo svoja potraživanja od KS BiH koja iznose 40.000 KM.

Premda se vrzino kolo nastavlja, gotovo je sigurno da Barbarić neće iza sebe ostaviti novih repova i posljedice neprestanih optuživanja i tužbi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?