transferi

Gazzetta: Dolazi Hrvat od 20 milijuna eura. Ispunio je proročanstvo sestre Blanke

12.08.2020.
u 20:08

Najčitaniji talijanski list Gazzetta dello Sport preko cijele stranice predstavio je izglednu novu mladu zvijezdu Serie A. "Hrvata koji je jedan od najpopularnijih mladih nogometaša u Europi." 

Tako Gazzetta predstavlja 22-godišnjeg Nikolu Vlašića. Za ofenzivca moskovskog CSKA-a piše da je prva meta Napolija u ljetnom prijelaznom roku. Osvajač talijanskog Kupa kreće u rekonstrukciju i pomlađivanje momčadi trenera Gennara Gattusa, iz čije aktualne ekipe odlazi dosta igrača.

Jedan od onih koji dolaze je Vlašić, o kojem Gazzetta piše: "Cristiano Giuntoli, sportski direktor Napolija, mjesecima je pratio Vlašića, a dugo je i u kontaktu s njegovim agentom jer radi se o igraču kakvog bi poželjela svaka momčad. Vlašić je mlad, ali već ima tri godine internacionalnog iskustva jakih liga u Engleskoj i Rusiji te u reprezentaciji Hrvatske." 

O tome gdje bi Vlašić igrao u Napoliju isti izvor navodi: "Taktički je fleksibilan. Može igrati kao trequartista iza napadača ili kao krilo. Na tim pozicijama je u protekle dvije sezone za CSKA odigrao 64 utakmice i postigao 21 gol. Ne bi mogao, kako mnogi ističu, zamijeniti Allana, jer je drugi tip igrača, ali bi se uklopio na poziciju koju drži Zielinski."

Što se tiče cijene koju će Napoli za njega morati platiti, Gazetta piše: "Vlašić nije skup s obzirom na to koliko vrijedi. Može ga se dovesti uz odštetu od 20 milijuna eura. To bi se isplatilo CSKA-u, koji ga je od Evertona kupio za 16 milijuna eura."

Gazzetta podsjeća da je Nikola Vlašić "ispunio proročanstvo svoje 14 godina starije sestre Blanke, hrvatske atletske kraljice", koje je dala upravo u redakciji kultnih novina. 

"Bilo je to u travnju 2016. kada je četverostruka svjetska prvakinja te osvajačica srebrne i brončane olimpijske medalje u skoku vis posjetila naše prostorije prilikom dolaska na maraton u Milanu. Tada nas je odmah po dolasku pitala: 'Jeste li čuli za mog brata? Zove se Nikola,18 mu je godina i igra kao veznjak za Hajduk. Probit će se na veliku scenu i postati slavniji od mene.' Četiri godine kasnije mali brat velike sestre je prvotimac reprezentacije koja je viceprvak svijeta i sprema se doći u veliki talijanski klub u transferu teškom 20 milijuna eura. Netko će biti ponosan na svoje proročanske moći i svog malog brata."

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije