bodre vatrene

FOTO Hercegovci u Kopenhagenu: Danci nam poželjeli sreću s Furijom i poručili: Vidimo se u finalu Eura!

28.06.2021.
u 08:00

Dva Marka, Miro, Filip, Ante, Jure i Teo samo su sedmorica navijača koji su se iz Hercegovine uputili na utakmicu osmine finala Eura u kojoj će se Dalićevi momci za ulazak u četvrtfinale boriti sa Španjolcima

Nije im bilo teško prevaliti čak 2000 kilometara kako bi danas u Kopenhagenu bili uz svoje vatrene. Skupina mladića iz Širokog Brijega zaputila se u daleku Dansku, najprije zrakoplovom iz Zadra do njemačkoga Hamburga (let je trajao dva sata), a onda dalje vlakom do glavnoga danskog grada punih pet sati, piše Večernji list BiH.

Dva Marka, Miro, Filip, Ante, Jure i Teo samo su sedmorica navijača koji su se iz Hercegovine uputili na utakmicu osmine finala Eura u kojoj će se Dalićevi momci za ulazak u četvrtfinale boriti sa Španjolcima. Prepreka im nisu bila ni stroga pravila zbog koronavirusa. Ipak, kažu nam kako je u Danskoj puno opuštenije nego u Njemačkoj. Neki od njih putovali su s potvrdom o preboljenju COVID-19, drugi s antigenskim testom. Maske Danci ne nose na ulici, dok su u Njemačkoj pravila glede toga stroga.

Prava ludnica

- Naravno da očekujemo pobjedu Hrvatske i prolazak u četvrtfinale. Svi Danci poželjeli su nam sreću i pobjedu sa što većom gol-razlikom, ali i da se s Hrvatskom susretnu u finalu Eura. Nekako smo dojma da im Španjolci i nisu baš omiljeni - kazuje nam jedan od vatrenih navijača iz Širokoga Brijega koji je stigao u Kopenhagen upravo na dan kada su Danci deklasirali Velšane i s visokih 4:0 plasirali se u četvrtfinale Eura. I ovu su pobjedu posvetili svome Eriksenu.

- U gradu koji je inače miran, nakon pobjede bila je ludnica. Danske zastave vijorile su s balkona, zgrada... Slavili smo s Dancima njihovu pobjedu. Mi u kockastim dresovima bili smo im prava atrakcija. Svatko se želio s nama fotografirati - govore nam ovi mladići dok iščekuju sraz s Furijom. Danci su, dodaju, jako pristupačni, a od vatrenih najviše spominju virtuoza u kopačkama Luku Modrića. Smještaj su, kažu nam, našli u središtu grada, a nekih pet kilometara morat će potegnuti do stadiona na današnju utakmicu. I na stadion će, objašnjavaju nam, morati s potvrdama o preboljenju ili antigenskim negativnim testom koji se na kopenhaškim ulicama može uraditi na svakom koraku, i to besplatno. Dok su testovi besplatni, ostalo je, ističu, jako skupo. Primjerice, jedna pizza je oko 120 kruna (oko 30 KM). No, barem ih je u Danskoj dočekalo znatno ugodnije vrijeme nego u rodnoj Hercegovini, koja se već danima prži na oko 40 plus. Temperature u Kopenhagenu ovih su dana između 18 i 25 Celzijevih stupnjeva. Za utakmicu se, kažu, prema prognozama tamošnjih meteorologa, očekuje lijepo vrijeme uz ugodnu temperaturu.

Stižu čarter-letovima

- Naravno, naoružali smo se rekvizitima. Osim crveno-bijelih kockica na dresovima, ponijeli smo i zastave Grada Širokog Brijega, Herceg Bosne i Hrvatske - kažu nam mladići koji su zastave odmah izvjesili na balkone apartmana u kojima su odsjeli dodajući kako im je bilo malo neobično što sunce zalazi tek oko 22.30.

Iako u subotu, kada su doputovali, na ulicama nije bilo mnogo hrvatskih navijača (sreli su ih najviše iz Zagreba), ipak ih se danas na utakmici očekuje veći broj. Doznajemo, stići će danas čarter-letovima. Bit će ponajviše Mostaraca, Čapljinaca, ali i navijača iz ostatka Hercegovine i Bosne. No, sreli su dosta naših ljudi koji tamo žive. Na stadion moraju stići barem dva-tri sata prije utakmice. Tamo će autobusom. A onda će ujutro ponovno na put dug 2000 kilometara - vlakom do Göteborga u Švedskoj pa onda ponovno zrakoplovom do Zadra. Sve to, nadaju se, pjevajući, nakon što vatreni danas pobijede...

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije