Premijer liga BiH

FK Sarajevo statistički najuspješniji nogometni klub Premijer lige u 2015. godini

FK Sarajevo
31.12.2015.
u 07:35

Na drugom mjestu s istim brojem bodova, ali slabijom gol-razlikom je Sloboda. Treći je Zrinjski sa 67 bodova

FK Sarajevo u 2015. godini je odigrao 33 utakmice u Premijer lige i statistički osvojio najviše bodova u kalendarskoj godini. "Bordo" momčad ostvarila je 21 pobjedu, 5 neodlučenih rezultata i 7 poraza, uz gol-razliku 60:19. S osvojenih 68 bodova Sarajevo se nalazi na 1. mjestu godišnje ligaške ljestvice. Na drugom mjestu s istim brojem bodova, ali slabijom gol-razlikom je Sloboda. Treći je HŠK Zrinjski sa 67 osvojenih bodova.

- Prvi smo i po broju ostvarenih pobjeda u 2015. godini. Analizirajući godišnji učinak u Premijer ligi, Sarajevo ima najbolji napad, sa 60 postignutih golova, te drugu najbolju obranu, s 19 primljenih pogodaka, istaknuli su iz Sarajeva, prenosi Agencija Anadolia (AA). Iz kluba s Koševa ističu i da je njihov najbolji napadač u 2015. Leon Benko, koji je u 29 utakmica postigao 20 golova. U proljetnom dijelu prošle sezone postigao je 9 golova, dok je tekućem prvenstvu u dosadašnjih 18 kola 11 puta tresao mreže, te je prvi strijelac lige.

- U proteklim mjesecima svoje je debije u dresu upisalo čak 8 igrača, koji su pohađali Akademiju FK Sarajevo. Najmlađi debitant bio je Veladžić. Naš mladi veznjak, rođen 15. svibnja 1999. godine, odigrao je svoju prvu utakmicu, naglasili su u rezimeu godine iz aktualnog prvaka BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?