Kandidatura za predsjednika FIFA-e

Figo povukao kandidaturu: Blatteru protukandidat samo jordanski princ

Luis Figo
Foto: Reuters/PIXSELL
21.05.2015.
u 21:33

Luis Figo povukao je svoju kandidaturu za predsjednika FIFA-e, pa tako jedini protukandidat Seppu Blatteru ostaje jordanski princ Ali Bin Al Hussein

"Tijekom posljednjih nekoliko mjeseci nisam samo svjedočio mnogim željama za promjenama, već i incidentima koji bi trebali biti sramota za sve koji žele očistiti nogomet od svih nepravilnosti", kazao je Luis Figo i nastavio:

"Pojedini predsjednici nacionalnih Saveza u istom su danu u privatnim razgovorima čelnike FIFA-e uspoređivali sa samim vragom, a potom su javno istupali i iste ljude poistovjećivali s Isusom! Ne, nitko mi to nije prepričavao, vidio sam svojim očima i čuo svojim ušima"!

Figo je stoga odlučio povući svoju kandidaturu, kao što je i dan ranije učinio Michael Van Praag.

"Ovo je samo proces, a ne slobodni izbori! Ovo je samo izjašnjavanje kako bi se dala apsolutna moć jednom jedinom čovjeku. Odbijam sudjelovati u tome i biti dio tog procesa", kazao je legendarni portugalski nogometaš i zaključio:

"Hvala svima na podršci, želim da ustrajete u svojim nastojanjima da nešto promijenite u FIFA-i. Znam da neće biti lako, trebat će vremena ali te će promijene već doći..."

Tako je jedini protukandidat, samo devet dana prije izborne Skupštine FIFA-e na kojoj će se birati novi/stari predsjednik, ostao jordanski princ Ali Bin Al Hussein (predsjednik azijskog Nogometnog saveza). Izbor je 29. svibnja...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije