odbijena žalba

FIFA službeno potvrdila žestoke kazne za Real i Atletico

Real i Atletico
Foto: Facebook
08.09.2016.
u 20:23

Real Madrid i Atletico Madrid stigla je sudbina Barcelone iz 2014. godine, nakon što su prekršili niz pravila.

Naime, dva tima iz Madrida neće moći registrirati/kupovati igrače u naredna dva transfer razdoblja nakon što je FIFA odbila njihovu žalbu. Klubovi su prekršili transfer politiku kad su u pitanju maloljetnici.

Kazna im je inicijalno izrečena u siječnju ali je privremeno odgovđena zbog žalbe, ali danas je kazna potvrđena, te će klubove stići ista sudbina kao i Barcelonu 2014. godine koja je slično pogriješila. 

"Žalbeno vijeće FIFA-e odlučilo je odbaciti žalbu španjolskih klubova, te potvrđuje njihovu krivnju u slučaju koji se odnosi na zaštitu maloljetnika", priopćeno je iz FIFA-e, nakon sastanka Disciplinskog komiteta, prenosi N1. 

Klubovi u naredna dva prelazna roka neće moći prijavljivati igrače zbog kršenja članova 5, 9 i 19, kao i akeksa 2 i 3 Pravilnika o statusu i transferu igrača.

"Zabrana transfera se odnosi na oba kompletna tima, uz izuzeće ženskih timova, futsal timova i timova za nogomet na plaži. Ovi klubovi ne mogu u naredna dva roka niti otpuštati igrače", priopćeno je iz svjetske krovne kuće nogometa. 

Real Madrid je kažnjen s 900.000 švicarskih franaka (822.000 eura), a Atletico s 360.000 franaka (328.000 eura), te će u narednom razdoblju, točnije u roku od 90 dana morati regulirati kompletnu situaciju u klubu vezanu za maloljetnike - zbog kojih su kažnjeni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije