katar kupio sp

Fifa objavila cijeli izvještaj: Ovo je istina o korupciji u nogometu

28.06.2017.
u 10:10

FIFA je izvještaj na 403 stranice objavila nakon što je njemački Bild objavio kako posjeduje kopiju tog izvještaja i da će ga u danima koji slijede objaviti sa svim detaljima.

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) objavila je kompletan izvještaj američkog odvjetnika Michaela Garcije o korupciji prilikom natječaja za domaćinstva svjetskih nogometnih prvenstava 2018. i 2022. godine.
 

FIFA je izvještaj na 403 stranice objavila na svojoj internetskoj stranici i to manje od 24 sata nakon što je njemački Bild objavio kako posjeduje kopiju tog izvještaja i da će ga u danima koji slijede objaviti sa svim detaljima. Garcia je u prosincu 2014. godine podnio ostavku na funkciju iz protesta zbog načina postupanja s njegovim izveštajem. Američki odvjetnik je, odlazeći s funkcije, naveo "nedostatak liderstva u FIFA-i", čiji su se čelnici jednoglasno složili da se objavi "pravno odgovarajuća verzija" tog izvještaja. U toj verziji na 42 stranice Katar je oslobođen navoda o korupciji. Bild tvrdi kako izvještaj sadrži niz optužbi na račun najviših predstavnika krovne nogometne organizacije koji su sudjelovali u izboru domaćina.
 

Njemačke novine navode podatak o iznosu dva milijuna dolara koji su isplaćeni desetogodišnjoj kćeri jednog Fifina službenika. U izvještaju se navodi i kako su tri Fifina člana Izvršnog odbora letjeli na zabavu u Rio de Janeiro u privatnom zrakoplovu katarskog nogometnog saveza prije glasovanja za domaćinstvo SP-a. U Garcijinom izvještaju stoj i kako je Akademija Aspire iz Katara imala odlučujuću ulogu u manipuliranju s članovima IO-a FIFA-e koji su imali pravo glasa. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije