Pravilo pet izmjena

FIFA i IFAB sutra uvode novo pravilo koje će bitno promijeniti nogomet

12.06.2022.
u 19:39

Na sastanku Izvršnog odbora FIFA-e i IFAB-a, koji zajedno donose nogometna pravila, sutra će biti ozvaničeno pravilo pet izmjena u svim profesionalnim nogometnim ligama.

Krovna kuća svjetskog nogometa (FIFA) i Međunarodni odbor nogometnih asocijacija (IFAB) sutra će na sastanku uvesti važno pravilo koje se tiče izmjena u nogometu.

Pravilo pet izmjena uvedeno je u svijet nogometa tijekom pandemije koronavirusa, a sve kako bi se nogometašima olakšalo nakon što su napravili prinudnu i prilično dugu pauzu.

Pet izmjena je olakšalo posao nogometašima koji su se vratili s pauze i tako treneri nisu imali problema kao kada se igrao nogomet s tri izmjene.

Međutim, ovo pravilo bilo je proizvoljno, odnosno nogometni savezi su ga mogli uvesti ukoliko su htjeli, pa se tako u brojnim zemljama igralo s tri izmjene, poput "kolijevke nogometa" Engleske. Od sutra više neće biti tako, piše Klix. 

Na sastanku Izvršnog odbora FIFA-e i IFAB-a, koji zajedno donose nogometna pravila, sutra će biti ozvaničeno pravilo pet izmjena u svim profesionalnim nogometnim ligama.

Englezi su prije nekoliko mjeseci najavili da od naredne sezone i oni "popuštaju" i uvode ovo pravilo u nogomet, a sada odluka stiže i službeno. 

To će prilično mnogo promijeniti svjetski nogomet. Igrači će biti rasterećeniji, a treneri imati manje "glavobolja". 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije