nije imao protukandidata

FIFA: Gianni Infatino ponovno izabran za predsjednika

05.06.2019.
u 12:33

Gianni Infatino vodit će Međunarodnu nogometnu federaciju (FIFA) i u sljedećem, četverogodišnjem mandatu do 2023. godine, a ponovni izbor na mjesto predsjednika FIFA-e prvi je put prošao bez glasovanja, jer 49-godišnji Švicarac nije imao protukandidata na Kongresu FIFA-e koji se održava u Parizu. 

Naime, uoči izbora za predsjednika predstavnici nacionalnih saveza izglasali su promjene Statuta, a jedna od njih odnosila se na izbor predsjednika, po kojoj se glasovanje ne provodi, ako je samo jedan kandidat za tu dužnost.

Bivši glavni tajnik Europskog nogometnog saveza (UEFA) prvi je put izabran za predsjednika FIFA-e 2016. godine na izvanrednom Kongresu, kada je dobio trogodišnji mandat, prenosi Hina.

Infantinov reizbor dočekan je pljeskom članova Kongresa, a predsjednik je u svom govoru istaknuo kako je pod njegovim vodstvom FIFA pobjegla od "toksičnog i gotovo kriminalnog okruženja" i vratila se svojim osnovnim vrijednostima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?