NAMJEŠTANJE UTAKMICA

FIBA doživotno suspendirala srpskog košarkaša

27.04.2023.
u 19:33

FIBA je doživotno suspendirala srpskog košarkaša Sašu Avramovića, pišu slovački mediji. Tridesetogodišnji playmaker optužen je za rušenje integriteta igre, klađenje i namještanje utakmica. Avramović je trenutno igrač slovačke Iskre, u kojoj je od 2017. godine, a sad će morati prekinuti karijeru. 

"FIBA je donijela tešku odluku. Avramoviću je doživotno zabranjeno natjecanje pod okriljem FIBA-e. Dokazali su da je kriv za kršenje etičkog kodeksa i integriteta, klađenje i manipulaciju natjecanja. Žalimo što su sumnje potvrđene, ali jasno je da FIBA s najvećom ozbiljnošću shvaća integritet u košarci, prenosi Index.hr.

"Ovo je dobro za ligu"

Vjerujem da će ova sankcija odvratiti sve one koji misle namještati utakmice. Na kraju, bit će bolje za ligu jer se i ranije govorilo da više igrača sudjeluje u sličnim aktivnostima, bilo da je to njihova inicijativa ili inicijativa organiziranih skupina koje postoje i u velikoj mjeri utječu na utakmice preko igrača, sudaca i slično", rekao je Andrej Kufa, glavni tajnik slovačkog košarkaškog saveza.

Avramović je profesionalnu karijeru započeo 2010. u Mladosti iz Čačka. Igrao je nakon toga za Mega Vizuru, Kumanovo, Slaviju iz Košica i Vršac. Bio je 2018. najbolji strijelac slovačke lige, a sa Srbijom je u mlađim uzrastima osvajao europsko srebro i broncu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije