Rosberg:

Ferrari će nam uzvratiti jako

formula 1
07.04.2016.
u 17:48

Nakon što je Mercedes pobijedio u prve dvije utrke sezone, Nico Rosberg, kaže kako još uvijek nismo vidjeli pravu Ferrarijevu brzinu te će oni sigurno uzvratiti, piše Gp1.hr.

Ferrarijeve nade u moguću pobjedu u Sakhiru izgubljene su kada je Sebastian Vettel morao izaći iz bolida već u formacijskom krugu, a s druge strane je i Kimi Raikkonen imao loš start.

Tako ni Mercedes nije morao ići punom snagom u Bahreinu jer su si Rosberg i njegova momčad mogli priuštiti konzervativniju strategiju. No, usprkos tome, Nijemac očekuje kako će se Ferrari brzo oporaviti te da će ove sezone zagorčavati život njemu i njegovom momčadskom kolegi, Lewisu Hamiltonu.

“Kontrolirao sam sve, vodili smo utrku, mudro u strategiji i mudro u zaustavljanjima. Nismo žurili već smo polagano privodili utrku kraju. U isto vrijeme, Kimi je pokazao dobru brzinu u utrci i znamo da je Ferrari jako blizu. Vidjeli smo to u kvalifikacijama.”

“Moramo nastaviti pritiskati jer još uvijek nisu pokazali za što su sposobni. To je očito jer su imali nekoliko neuspjeha koji su ih puno koštali. Još uvijek nismo vidjeli pravi Ferrari. Moramo biti oprezni jer će nam uzvratiti i to jako,” rekao je Rosberg.

Rosberg je trenutno vodeći u poretku vozača s 50 bodova. To je 32 više od Raikkonena i 35 više od Vettela, dok u poretku konstruktora Mercedes već ima prednost pred Ferrarijem od 50 bodova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije