Vlatko Glavaš

Favoriti za finale su Hrvatska, Engleska, Brazil i Belgija

04.07.2018.
u 11:11

Bivši kapetan nogometne reprezentacije BiH Vlatko Glavaš uživa u utakmicama Svjetskog prvenstva u Rusiji koje je nakon ječerašnje pobjede Engleske protiv Kolumbije došlo do četvrtfinalne faze.

U četvrtfinalu smotre najboljih nogometnih reprezentacija svijeta igrat će Urugvaj - Francuska, Brazil - Belgija, Švedska - Engleska i Rusija - Hrvatska, a Glavaš u izjavi za Fenu ističe da su njegovi favoriti za finale trenutno četiri ekipe koje su do sada prikazale najbolji nogomet.

- Mislim da su glavni favoriti za finale Hrvatska, Engleska, Brazil i Belgija. To su ekipe koje su do sada pokazale najviše i očekujem da bi trebale proći u narednu fazu natjecanja. Naravno, tu su i Francuzi koji imaju odličnog mladog Mbappea, ali do sada po mom mišljenju nisu pokazali zavidnu igru. Rusi prednost imaju u vidu domaćeg terena, te će protiv Hrvatske sigurno igrati fanatično, ali Hrvatska je mnogo bolji tim - kazao je Glavaš.

Smatra da je Urugvaj nema snagu svladati Francusku, a za Hrvatsku kaže da protiv Danske nije prikazala svoj najbolji nogomet i da je s dosta sreće prošla u naredni krug natjecanja. 

- Ako prođu Rusiju, Hrvati su sigurno jedan od najvećih kandidata za finale, jer su mnogo kvalitetniji od Švedske i Engleske. S druge strane, mislim da će utakmica Brazila i Belgije odlučiti o jednom finalisti, jer Francuzi i Urugvajci nisu na toj razini. Brazil je možda prvi favorit prvenstva, ali Belgija nikad nije imala bolju ekipu i jedna je od najboljih reprezentacija Europe. Pobjednik tog susreta će vjerojatno dati jednog finalistu - ističe Glavaš.

Dodaje da su Urugvajci i Rusi plasmanom u četvrtfinale premašili očekivanja, te da bi njihov prolazak u polufinale bio ravan senzaciji, ali da u svakom slučaju, koji god bili polufinalni parovi, očekuje još bolji nogomet i završetak "jednog od najboljih" svjetskih prvenstava u povjesti ovog sporta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije