"volim davati autograme"

Fantastični Španjolac ima 40 pobjeda ove sezone, privilegija je što je u Hrvatskoj

30.07.2022.
u 11:43

Pobjednički niz Carlosa Alcaraza u Umagu je nastavljen, branitelj naslova u osmini finala ovogodišnjeg turnira sa 6:2, 6:3 nadjačao je Slovaka Norberta Gombosa. Španjolcu je to 40. ovogodišnja pojedinačna pobjeda, a posebno je impresivan njegov učinak na zemlji: u 28 mečeva ostvario je čak 25 pobjeda. Ove sezone već ima četiri naslova, u Umagu se bori za peti, a to bi mu donijelo i pomak na ATP listi, istisnuo bi s četvrtog mjesta Stefanosa Tsitsipasa.

– Jasno da mi je to dodatna motivacija ovdje. A da mi je netko na početku godine rekao da ću u srpnju imati 40 pobjeda, rekao bih mu da je lud – prokomentirao je Španjolac.

Gdje god se pojavi, Alcaraz u Umagu privlači golemu pozornost. Mnogi se žele fotografirati s njim ili dobiti autogram, no to njemu ne smeta.

– Nije mi teško davati autograme, slikati se. Osjećam se odlično dok to činim. Tako mogu barem malo uzvratiti tim ljudima za podršku koju mi pružaju – napominje.

Do pobjede protiv 12 godina starijeg slovačkog tenisača, koji je u glavni turnir ušao kao sretni gubitnik iz kvalifikacija, nije došao lako, iako će rezultat sugerirati da je bilo tako. Prva dva gema trajala su 17 minuta, tražio je udarce po kojima je prepoznatljiv...

– Uvjeti su sasvim drukčiji nego u Hamburgu. Lopte drukčije odskaču. U početku mi je bilo teško, promašivao sam neke udarce koje inače ne promašujem, ali uspio sam naći način kako doći do pobjede – zaključio je.

U ostalim mečevima osmine finala favoriti su ostali kratkih rukava. Argentinac Sebastian Baez, četvrti nositelj, imao je 5:3 u trećem setu protiv Talijana Franca Agamenonea, no do kraja meča više nije osvojio ni gem. Iako je u Umag stigao s najboljim plasmanom na ATP listi dosad (32.), nije pronašao konačno rješenje za razigranog suparnika – 6:3, 1:6, 5:7.

Baeza je zapravo izbacio njegov sunarodnjak koji sada igra pod talijanskom zastavom, a priča vezana za karijeru 29-godišnjeg Franca Agamenonea uistinu je zanimljiva. Iako je prve bodove osvojio još 2009., u Umagu je ove godine imao prvi nastup na nekom od ATP turnira čak kad se u obzir uzmu i kvalifikacije. Još 2018. želio je napustiti tenis pa je u kolovozu sljedeće godine ostao bez plasmana na ATP listi. No potom se preselio u Italiju i sve je krenulo nabolje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije