Odlazak Mateja i Ivana

Evo što hrvatski izbornik kaže o braći Mateju i Ivanu koji su odlučili igrati za Srbiju

vedran martić
20.11.2021.
u 09:52

Takvo što se i moglo očekivati, a u petak je, na konferenciji za novinare Hrvatskog teniskog saveza i potvrđeno: Borna Ćorić još nije spreman za igranje mečeva, pa ga neće biti u sastavu reprezentacije koju od 25. studenoga do 5. prosinca očekuje nastup na završnom turniru Davisova kupa.

– Borna je počeo trenirati i to žešće nego prije, ali još nije u stanju igrati mečeve. Umjesto njega, pozvao sam Ninu Serdarušića – obrazložio je izbornik reprezentacije Vedran Martić.

Borna ne želi ništa forsirati

Kao što se zna, Ćorić zbog ozljede desnog ramena ne igra od ožujka ove godine (posljednji turnir mu je bio onaj u Rotterdamu), u svibnju se u New Yorku podvrgnuo i operaciji, ali oporavak ne teče onako kako se očekivalo. A i Borna ne želi ništa forsirati, pa je odlučio preskočiti i Davisov kup.

– Lijepo je da smo u završnici Davisova kupa, sretni smo da napokon možemo nastupiti (lani zbog korone završnog turnira nije bilo – op. a.) i nadamo se prolasku skupine – kazala je predsjednica HTS-a Nikolina Babić, upozorivši novinare i fotoreportere na novog sponzora, izbornik i igrači bili su u sportskoj odjeći Australian.

A glasnogovornik Saveza Igor Rajković podsjetio je da su hrvatski reprezentativci nosili tu marku i u svom prvom nastupu u Davisovu kupu, na gostovanju kod Zimbabvea 1993., što znači da smo se vratili korijenima.

U skupini u Torinu, kamo se putuje već danas, Hrvatsku u četvrtak očekuje dvoboj protiv Australije, a u subotu protiv Mađarske. Pobjednici šest skupina i dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije ulaze u četvrtfinale. Zamoljen da nam malo približi suparnike u skupini, Australce i Mađare, posebno u svjetlu činjenice da će Australci nastupiti bez jednoga od svojih najboljih igrača Nicka Kyrgiosa, Martić je rekao:

– S Kyrgiosom se nikad ne zna, kakav zna biti ponekad, možda bi za nas bilo i bolje da je u sastavu, ha-ha... Šalim se, naravno, Kyrgios je odličan tenisač, ali Australci imaju još puno kvalitetnih igrača. Prvu će im ploču očito igrati Alex de Minaur, od njega je Čilić izgubio u Londonu i sad će imati priliku da mu uzvrati. U dobroj formi je i John Millman, a vidjet ćemo tko će im uz Johna Peersa igrati u paru. Što se Mađara tiče, imaju solidan sastav, a predvodit će ih Marton Fucsovics koji se već godinama vrti između 30. i 40. pozicije na ATP listi. No, mislim da će Marin biti favorit u tom meču. U parovima smo također favoriti, ali sve to treba dokazati i na terenu. Nadam se da ćemo proći skupinu, a potom ćemo vidjeti hoćemo li u četvrtfinalu ići na Amerikance ili na Talijane, ali idemo meč po meč.

O odlasku braće Sabanov, Mateja i Ivana, pod srbijansku zastavu izbornik je kazao samo ovo:

– Nismo im mogli dati neku posebnu potporu jer mi u parovima imamo elitne igrače poput Mektića, Pavića i Dodiga, a tu je i Škugor koji se oporavlja od ozljede. Žao mi je što su donijeli takvu odluku, ali ako će im tamo biti bolje, želim im svu sreću. No, ja bih na ovom mjestu želio upozoriti na problem infrastrukture, na nedostatak odgovarajućih teniskih terena u cijeloj državi, a posebice u Zagrebu, gdje smo praktično svi stjerani na terene HTK Zagreba, i u Splitu. Odgovornima poručujem: riješite nam to pa ćemo imati još bolje rezultate – istaknuo je Martić. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije