PLAĆE NOGOMETAŠA

Evo koliko zarađuju najbolji: Ronaldo je siromah za Messija, Modrić ni u 'top 10'

08.02.2019.
u 14:15

U Francuskoj je najplaćeniji Brazilac Neymar iz PSG-a koji mjesečno uživa u 3,6 milijuna eura, a u najplaćenijih deset "ugurao" se i Kylian Mbappé s 1,73 milijuna eura. Mladi Francuz jednog dana bi trebao predvoditi ovu ljestvicu

Svojim godišnjim izvješćem francuski L'Eqique opet je iznenadio podacima o mjesečnim zaradama nogometaša.  

Leo Messi uvjerljivo je najplaćeniji nogometaš svijeta te mu Barcelona mjesečno isplaćuje čak 8,3 milijuna eura. 

Naravno, iza Argentinca se smjestio Portugalac Cristiano Ronaldo iz Juventusa koji mjesečno zaradi 3,6 milijuna eura manje - "samo" 4,7 milijuna. 

Iznenađenje može predstavljati i Francuz na trećem mjestu - Antoine Griezmann koji u Atleticu mjesečno na račun prima 3,3 milijuna eura. 

U prvih deset najbolje plaćaju Španjolci koji na popisu imaju čak petoricu igrača. Uz spomenute Messija i Griezmanna, tu su još Brazilac Coutinho (2,3 milijuna eura) i Urugvajac Luis Suarez (2,9 milijuna eura) iz Barcelone te Velšanin Gareth Bale (2,5 milijuna eura) iz Real Madrida. 

U Francuskoj je najplaćeniji Brazilac Neymar iz PSG-a koji mjesečno uživa u 3,6 milijuna eura, a u najplaćenijih deset "ugurao" se i Kylian Mbappé s 1,73 milijuna eura. Mladi Francuz jednog dana bi trebao predvoditi ovu ljestvicu. Alexis Sanchez najplaćeniji je u Premier ligi s 2,28 milijuna eura, a Robert Lewandowski (1,33 milijuna eura) u Bundesligi.

Luka Modrić najplaćeniji je hrvatski nogometaš. Godišnje zaradi manje nego Messi mjesečno - "tek" osam milijuna eura ( 650 tisuća eura mjesečno). Drugi je Ivan Rakitić s 450 tisuća eura tjedno, a s 350 tisuća eura tjedna treće mjesto dijele Mateo Kovačić i Vedran Ćorluka.  

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije