Smiješi se bogatstvo

Evo koliko će Dinamo zaraditi ako uđe u Ligu prvaka, iznos je ogroman

dinamo tottenham
15.08.2021.
u 09:05

Dinamo u utorak u Moldaviji igra prvu utakmicu play-offa Lige prvaka. Plave toliko malo dijeli od raja, od šestog ulaska u Ligu prvaka u posljednjih 11 sezona, čime bi po tko zna koji put pokazali ne samo da su uvjerljivo najbolji klub u Hrvatskoj, nego i puno šire. Na papiru, Sheriff je autsajder u susretu s hrvatskim prvakom, barem sudeći prema vrijednosti momčadi na Transfermarktu. Dinamovi igrači procijenjeni su na 131 milijun eura, a Sheriffovi na samo 11,9 milijuna eura. No, na brojke se ne treba obazirati, Moldavce se nikako ne smije podcijeniti, iako je Dinamo apsolutni favorit. I po trenutačnoj igri, a i prema neusporedivo većem iskustvu u Europi.

Na to dolazi još 5 milijuna eura koje kao utješnu nagradu dobivaju svi klubovi koji ispadnu u play-offu Lige prvaka. Pribrajajući tome još bonus za europski koeficijent, Dinamo je prije Velike Gospe, čak pod uvjetom da ispadne u posljednjem pretkolu Lige prvaka, u Europi zaradio najmanje 12 milijuna eura! Uefa, naime, ima i dodatne premije. Njih distribuira ovisno o klupskom desetogodišnjem koeficijentu. Najslabije rangirana momčad Europske lige dobit će tako dodatne 132 tisuće eura, a najbolja 32 puta veći iznos (4,22 milijuna eura).

Kad je Liga prvaka u pitanju, novčani su iznosi neupitno najviši. Nagrada za ulazak u skupinu svakom klubu iznosi 15,25 milijuna eura, a najslabije rangirana momčad dobit će dodatnih 1,13 milijuna eura, dok će najbolja dobiti još 36,38 milijuna eura.

Tako bi Dinamo ukupnom pobjedom nad Sheriffom zaradio, dakle, 15,25 milijuna eura nagrade za ulazak u natjecanje po skupinama Lige prvaka, a zahvaljujući dodatnim premijama, plavi bi ulaskom u grupnu fazu zaradili oko 23 milijuna eura. Nadalje, svaki osvojeni bod u Ligi prvaka vrijedi 930 tisuća eura, a u Europskoj ligi 210 tisuća eura. Dinamo je dobro zaradio već i time što je izborio igranje u skupini Europske lige, no izbaci li Sheriff iz play-offa Lige prvaka, bit će, potpuno zasluženo, love do krova. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?