Nogometni savez BiH objavio

Evo kada će biti donesena odluka o sudbini Premijer lige BiH

nogomet
25.05.2020.
u 19:53

Nogometni savez Bosne i Hercegovine je objavio kada će donijeti konačnu odluku o sudbini Premijer lige BiH.

Podsjetimo, danas je bio rok koji je UEFA postavila savezima da se očituju žele li  prekidati prvenstva ili ih nastavljati, no zbog složene situacije širom Starog kontinenta gdje se još uvijek u većini liga ne zna definitivno kada će se moći igrati utakmice taj rok je pomjeren, piše Klix.ba. 

UEFA je svoju sjednicu Izvršnog odbora zakazala za 17. lipnja te je u skladu s tim i produžen rok do kojeg savezi trebaju dostaviti prijedloge o eventualnom nastavku svojih natjecanja. 

"Savez je preuzeo sve aktivnosti u cilju pravovremenog odgovora na UEFA-in zahtjev za dostavu konačne odluke. Izvršni odbor NS BiH će na svojoj sljedećoj sjednici donijeti konačnu odluku o natjecanjima Premijer lige BiH, a sve u skladu s rokom koji je propisala UEFA u svom posljednjem dopisu NS BiH", priopćeno je iz krovne kuće bh. nogometa.

Ovim potezom UEFA je praktično dozvolila savezima da se prvenstva nastave čak i krajem lipnja ukoliko je to potrebno, a nogometna lopta bi se na terenima širom BiH mogla kotrljati već 8. lipnja nakon današnje odluke Stožera za izvanredne situacije RS-a.

Podsjetimo, danas je u manjem bh. entitetu odlučeno da se nogometno prvenstvo ne može igrati prije 8. lipnja. 

No, ovim UEFA-inim potezom Premijer liga BiH bi se mogla nastaviti i ukoliko vlasti RS-a odluče da se može igrati 17. lipnja. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?