Nakon otkazivanja utrke spusta

Elvedina Muzaferija izborila plasman u finale Svjetskog kupa

01.03.2024.
u 13:51

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija sutra neće nastupiti na utrci spusta Svjetskog kupa u Kvitfjellu (Norveška), ali saznala je dobre vijesti.

Naime, Elvedina je prije ovoga vikenda bila 23. u poretku spusta, te je nakon otkazivanja utrke u Norveškoj definitivno osigurala plasman u finale Svjetskog kupa u kojem će nastupiti 25 najboljih skijašica u ovoj disicplini. Finale će se održati u austrijskom Saalbachu 23. ožujka s početkom u 11:15.

S obzirom na to da spust utrka ne može biti održana bez najmanje jednog službenog treninga, a da isti uvjet ne važi za Super-G, u Kvitfjellu bismo ipak mogli pratiti dvostruko natjecanje u superveleslalomu.

Ukoliko to vremenski uvjeti  dozvole, norveški ski centar bi u nedjelju i ponedjeljak mogao biti domaćin Super-G avanturama.

To bi bila dobra vijest za Muzaferiju jer bi joj se povećale šanse da uđe među najboljih 25 skijašica u poretku Super-G i tako izbori finale Svjetskog kupa i u toj disciplini koje je na programu 22. ožujka.

Trenutno je Muzaferija na 58. mjestu u ukupnom poretku Svjetskog kupa sa 102 boda. U poretku spusta je na visokom 23. mjestu sa 69 bodova, dok u Super G-u zauzima 29. mjesto sa 33 boda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije