Premijer liga BiH

Elmir Pilav: Prioritet je integritet natjecanja

BiH,28.08.2015.Mostar Stadion Bijeli brijeg,  Prvetvena nogometna utakmica   Zrinjski - Celik 0-0 Photo:Stojan Lasic
16.02.2016.
u 08:30

Odjel za natjecanje Nogometnog saveza BiH ovog tjedna organizira nekoliko seminara, kao i sastanak s klubovima Premijer lige, čime će okončati sve pripremne aktivnosti vezane uz početak proljetnog dijela natjecanja.

Po riječima direktora Odjela za natjecanje i upravljanje događajima Elmira Pilava, seminari se sastoje iz nekoliko dijelova: analiza jesenjeg dijela prvenstva, upoznavanje s izmjenama i dopunama propisa te teoretska i fizička testiranja (suci i pomoćni suci).

- Seminari trebaju povezati teoretski dio (propisi, pravila igre, FIFA/UEFA cirkularna pisma) s onim što se događa u praksi, u cilju otklanjanja propusta. U tu svrhu koristimo primjere iz našeg prvenstva, ali i materijal koji nam dostavlja FIFA, odnosno UEFA. Također, na seminarima za suce sudjelovat će i predavači koji su stručnjaci za fizičku pripremu, nutricionizam i prehranu, kazao je Pilav.

S obzirom na to kako je ova godina specifična i teža u odnosu na prethodne sezone jer će ligu napustiti 6 klubova, Pilav navodi kako će velika pozornost biti posvećena integritetu natjecanja.

- U tu svrhu je održan i sastanak s predstavnicima Agencije za prevenciju i borbu protiv korupcije te je dogovoreno zajedničko preventivno djelovanje, kako bi se održao integritet natjecanja. Predstavnici ove agencije će na seminarima za službene osobe održati i nekoliko predavanja iz svoje oblasti, kazao je Pilav.

Nakon analize jesenskog dijela sezone u NS BiH su zadovoljni radom službenih osoba.

- To je ocjena i administracije, odjela, ali i Izvršnog odbora NS BiH, koji na svakoj sjednici razmatra izvješća koja se odnose na natjecanja. Osim propusta sudaca, za koje nije utvrđeno da su bili namjerni, glavna ocjena je dosta dobra. Klubovi su podignuli stupanj organizacije utakmica na višu razinu. Iako nije bilo većih propusta u organizaciji utakmica, ove sezone smo prvi put imali pojavu rasizma na našim terenima. Stegovno povjerenstvo NS BiH je u skladu s propisima izreklo kazne, a ovim putem još jednom apeliramo na sve navijače da se suzdrže od neprimjerenog navijanja te da korektno bodre klubove, zaključio je Pilav.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije