turnir "Zaim Kobilica"

Ekipe iz Hrvatske, Srbije i BiH na rukometnom turniru u Zenici

17.08.2017.
u 15:18

Sportski radnici Zenice u naredna dva dana bit će domaćini 2. međunarodnog memorijalnog turnira "Zaim Kobilica", koji se održava u znak sjećanja ovog istaknutog sportaša, nekadašnjeg rukometaša Čelika, reprezentacije BiH, legende talijanskog kluba Prato i bivšeg člana reprezentacije Italije.

Na drugom turiru "Zaim Kobilica" nastupit će ekipe Sloge iz Kraljeva, Nexe Našice, Vogošća Polje iz Sarajeva i domaćin Čelik.

- Čast nam je da ponovno organiziramo ovakav turnir, s obzirom na to da je Zaim Kobilica ostavio dubok trag kako u našem, tako i rukometu u Italiji. Ovu organizaciju je podržalo dosta sponzora i nastavljamo s tradicijom, koja će puno značiti za rukomet u Zenici - kazao je predsjednik Čelika Sanel Hasanović.

- Trudili smo se da dovedemo dobre ekipe, a narednih godina očekujemo i da povećamo broj ekipa, te da opravdamo sam naziv turnira. Pozivam sve ljubitelje rukometa da dođu sutra i prekosutra u Arenu, da pogledaju dobar rukomet, te da odaju počast istinskoj rukometnoj legendi Zaimu Kobilica - kazao je rukometni radnik Vlado Zeljko.

Za rukometaše Čelika i Vogošće ovo će biti velika prilika da imaju susrete s ekipama iz regiona, a mladi igrači da stiču internacionalno iskustvo.

Turnir počinje sutra u 16 sati utakmicom Vogošća - Sloga, a od 18 sati igraju Čelik i Nexe, dok će utakmice za plasman se igrati u subotu s početkom u 18 i 20 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije