Streetball tim iz Viteza predstavljat će BiH na turniru u Kanadi

Ecos Romari među najboljima

20.07.2018.
u 07:30

Godinama najbolji streetball 3x3 sastav Bosne i Hercegovine, Ecos Romari iz Viteza, sudjelovat će 21. i 22. srpnja na Masters turniru u kanadskom gradu Saskatoonu. Plasman na Masters sastav iz Viteza izborio je nakon što su nedavno na turniru u Kini osvojili drugo mjesto iza srbijanske momčadi Liman 3x3 Tesla Voda. Bosanskohercegovački tim nastupit će u skupini B, u kojoj će još biti srbijanska ekipa Liman 3x3 Tesla Voda te američki tim Minnesota 3ball.

Bogat nagradni fond

Nagradni fond na turniru je velik i pobjedniku će pripasti i novčana nagrada od 30 tisuća dolara, drugoplasiranom će pripasti 20.000, trećeplasirani će osvojiti 12.000 dolara, a četvrti će osvojiti osam tisuća dolara. Nakon nastupa u Kanadi, sastav iz Viteza putuje u Latviju gdje će biti organiziran turnir za Masters u Debrecinu. Za sastav iz Viteza, koji se trenutačno nalazi na jedanaestom mjestu na svijetu, nastupit će Mario Blaškan, Nedim Mustafica, Ranko Križanović i Siniša Štemberger. Njihov dugogodišnji član je i kapetan Željko Palavra, ali zbog ozljede pouzdani košarkaš bosanskohercegovačkog prvoligaša Kaknja neće nastupiti u Kanadi. Ove godine igra se sedmo izdanje FIBA 3x3 svjetske turneje i imat će deset turnira, dva više u odnosu na prošlu godinu. Prvi turnir takve vrste bit će upravo u Kanadi, a turneju zatvara završni turnir Bloomage Beijing Final u glavnom kineskom gradu koji će se održati 27. i 28. listopada.

Sve popularniji sport

Od kada je streetball postao olimpijski sport, njegova popularnost u svijetu naglo raste.

Ove godine bit će održano devet Masters turnira, a na finalnom turniru sudjelovat će dvanaest momčadi koje će streetballu dati cjelokupni obol u ovoj godini. Prvi put ove godine među domaćinima Masters turnira naći će se Kito (Ekvador) i Kuala Lumpur (Malezija). Osim ovih gradova, streetball turniri igrat će se u Lozani u Švicarskoj, u glavnom gradu Češke Pragu, Meksiku, Mađarskoj te Japanu. Sve će završiti finalnim turnirom World Tour Bloamage u glavnom kineskom gradu. Sveukupni nagradni fond iznosi milijun dolara. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije