Turnir u Miamiju

Džumhur slavio pobjedu godine, slijedi Nadal

Damir Dzumhur
25.03.2016.
u 08:52

Najbolji bh. tenisač Damir Džumhur svladao je u prvom kolu turnira u Miamiju argentinskog predstavnika Leonarda Mayera (41) plasiravši se tako u narednu rundu gdje će ga čekati Rafael Nadal.

Rezultat je bio 2:1, po setovima 4:6, 6:3, 6:4, javlja N1. 

Na samom otvaranju prvog seta, Leonardo Mayer načinio je break da bi ga u ostatku uvodne dionice i sačuvao ostvarivši prednost od 1:0 (6:4). Nije Džumhur igrao slabo na otvaranju, ali dovoljan je bio trenutak slabe koncentracije pa je lijepa prednost otišla na stranu protivnika.

No, favorizirani Argentinac u drugom dielu igre nije pokazao konzistentnost iz prvog. Sarajlija je poveo i sačuvao prednost do 1:1 (6:3). Premda su prognoze govorile drukčije, meč je tako otišao u treći set.

Rastrčani Džumhur sjajno se držao na servis protivnika. Kod rezultata 3:3 napravio je break stekavši odlučujući prednost u borbi za drugo kolo i ogled s velikim Rafaelom Nadalom. Šansu je iskoristio, sačuvao servis i slavio jednu od najvećih pobjeda u karijeri.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?