Masters u Monte Carlu

Džumhur nije uspio: Raonić ide dalje

Damir Dzumhur
AFP
14.04.2016.
u 15:10

Miloš Raonić svladao je Damira Džumhura u osmini finala Mastersa u Monte Carlu. Rezultat je nakon velike borbe u tri seta bio 6:3, 4:6 i 7:6.

Sjajno je Džumhur otvorio meč. Iz svakog pokreta moglo se pročitati veliko samopouzdanje, a početak dvoboja obilježila je gruba sudska greška. Raonić je poslao jednu sumnjivu loptu, bio je to aut, ali sudac je vidio nešto drugo, javlja N1. 

Poremetilo je to malo bh. igrača pa je Kanađanin nakon mnogo borbe i dobre igre oba tenisača, do breaka stigao u nezgodnom trenutku i poveo 4:2. Ništa se posebno nije mijenjao do kraja seta, Damir nije imao priliku za povratak pa je protivnik slavio, bilo je 6:3.

U drugom setu Džumhur je uspostavio potpunu ravnotežu na terenu, pa je stigao i do prvog breaka. Bilo je 4:2, prvi bh. reket izgledao je sjajno, nizali su se lijepi bodovi, ali je već u narednoj gemu, Raonić uzvratio break, vrativši se u ekspresno u meč.

Potom je obranio svoj servis i sačuvao neizvjesnost u meču koji se po svemu razlikovao od onoga koji su današnji rivali odigrali prije dva tjedna u Miamiju. Sarajlija je danas bio mnogo konkurentniji, a očito je bilo da mu podlog odgovara više nego Raoniću. No, Damir je do kraja napravio break u najboljem trenutku i zasluženo uzeo drugi set, bilo je 6:4.

U izvrsnom ritmu Džumhur nastavio i u posljednjem, odlučujućem setu. Veliku priliku da prelomi meč propustio je kod vodstva 2:1 u trećem dijelu. Dvije break lopte nije iskoristio pa je Raonić ostao ''unutra''.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije