Australian open

Džumhur i ostali tenisači u karanteni, ne mogu ni trenirati uoči prvog Grand Slama

17.01.2021.
u 12:04

Direktor Australian Opena Craig Tiley kaže da će se organizatori prvog Grand Slam turnira u godini potruditi da tenisači koji su u karanteni imaju što je moguće bolje uvjete za pripremu.

Gotovo 50 tenisača i tenisačica, među kojima je i naš Damir Džumhur, morat će provesti 14 dana u karanteni zbog toga što je u zrakoplovu za Melburn bilo osoba koje su zaražene koronavirusom.
Najveći problem predstavlja činjenica da ti igrači neće moći normalno trenirati i spremati se za prvi Grand Slam ove godine, što će im svakako biti veliki hendikep znajući da se ovo natjecanje igra na tri dobivena seta i važi za jedan od najtežih teniskih turnira.

Direktor Australian Opena Craig Tiley kaže da je od početka bio svjestan rizika, ali da će se organizatori i u ovim uvjetima potruditi da tenisačima osiguraju kakve-takve uvjete za treniranje u sobi.

"Nismo željeli da se ovo dogodi, ali smo od početka znali da postoji rizik. Svako ko dolazi u Australiju mora imati negativan test prije nego se ukrca na zrakoplov, a odmah po dolasku mora odraditi još jedno testiranje", kaže Tiley i nastavlja:

"Svi igrači koji su bili u zrakoplovu smatraju se bliskim kontaktom i zbog toga će naredne dvije nedjelje biti u karanteni i neće moći trenirati. Trudit ćemo se da svim sudionicima osiguramo kakvu-takvu pripremu za turnir i da budemo fer koliko god je to moguće. Osigurat ćemo im sprave kako bi mogli vježbati u sobama, a na kraju svega, najbitnije je da svi ostanu zdravi."

Australian Open bi se prema trenutim najavama trebao održati od 8. do 21. veljače, a iako je Damir ranije ispao u kvalifikacijama za glavni žrijeb, postoji velika mogućnost da će se ipak naći u njemu jer se očekuje da će veliki broj igrača otkazati dolazak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije