tenis

Džumhur: Dali smo maksimum i došli do ostvarenja cilja

Damir Džumhur
17.09.2016.
u 21:54

Najbolji bh. tenisač Damir Džumhur oduševljen je pobjedom reprezentacije BiH nad Litvanijom i plasmanom u Prvu grupu Euro-afričke zone Davis Cupa. Reprezentacija BiH je povela s nedostižnih 3:0 u trećem kolu Davis Cupa u Vilniusu i izborila plasman u viši rang natjecanja. 

- Nakon dva dana smo uspjeli dobiti Litvu s 3:0, prvi put da smo jednu reprezentaciju dobili tim rezultatom i mogu reći da je stvarno odličan osjećaj. Prošli smo u Prvu grupu što smo nekoliko godina čekali, mislim da smo zaslužili da budemo u toj prvoj skupini gdje igraju velike reprezentacije - kazao je Džumhur.

Dodaje da su svi bh. reprezentativci dali svoj maksimum za ovaj podvig, propuštali mnoge turnire da bi igrali za repreznetaciju i da su na kraju došli do ostvarenja cilja.

- Velika je stvar biti među 32 najbolje reprezentacije, a mislim da ćemo pokazati da spadamo tu, uz povoljan žrijeb očekivati možda čak i pobjedu. Definitivno nam je cilj da ostanemo u toj prvoj grupi što je duže moguće. Nadam se da ćemo ostati svi zajedno, pobijediti neke dobre reprezentacije i pred domaćom publikom imati što više mečeva - izjavio je prvi reket bh. reprezentacije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije