tenis

Džumhur: 99 posto sam na Olimpijadi

Damir Dzumhur
N1
06.06.2016.
u 14:03

Damir Džumhur predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na Olimpijadi koja će se predstojećeg ljeta održati u Brazilu. Najbolji bh. tenisač našao se tako u odabranom društvu najboljih igrača svijeta koji će se za medalje boriti u Rio de Janeiru.

Nagađanja o njegovom nastupu na Olimpijadi trajala su tjednima, a službena potvrda stigla je na današnjoj press konferenciji u prostorijama Olimpijskog komiteta BiH.

''Još uvijek ne razmišljam previše o Olimpijskim igrama. Moram se spremiti za Wimbledon nakon neugode ozljede. Danas počinjem s laganim treninzima i dat ću od sebe'', kazao je Džumhur na današnjem druženju s predstavnicima medijima, javlja N1.

Iskoristio je priliku i čestio Novaku Đokoviću na osvajanju Roland Garrosa.

''Možda je bilo glupo što sam pokušao odigrati svoj posljednji meč s takvom ozljedom. Predao sam meč i odmah se vratio kući. Vidjet ćemo kako će sve to izgledati. Nadam se da će sve što prije proći i da ću se pripremiti za Nottingham, a potom i Wimbledon'', dodao je. ATP ima brojna pravila za olimpijske turnire. Džumhur je pojasnio o čemu se radi.

''Gleda se ranking. Prvo pravilo je da svaki igrač u protekle četiri godine barem tri puta nastupi za svoju reprezentaciju. Samo četiri igrača iz jedne države mogu igrati na ovom turniru. Francuzi i Španjolci imaju više igrača, ali ne mogu svi nastupati. Neki igrači su odlučili da ne igraju u Brazilu, neki su mijenjali državljanstva, neki nisu igrali za reprezentacije. Neki su i otkazali svoje nastupe iz raznih razloga. 99 posto sam na Olimpijadi'', ispričao je najbolji bh. tenisač.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije