BiH (najmanje) blagi favorit

Džeko i Pjanić predvodit će napade BiH

džeko pjanić
13.11.2015.
u 06:45

Sportska Zenica je od sinoć na nogama i za većinu navijača reprezentacije BiH utakmica s Irskom kao da je već počela jer su još jučer pristigli mnogi navijači obje reprezentacije.

Ozračje na razini

Koliko je večerašnja utakmica značajna za obje vrste, pokazali su i posljednji treninzi bh. reprezentacije, ali i ozračje u taboru zmajeva koje je na zavidnoj razini i pokazuje kako se pripreme odvijaju prema planu. U službenom i neslužbenom susretu s predstavnicima medija članovi stručnog stožera i reprezentacije su suzdržani u prognozama, ali pokazuju i veliki optimizma. To je medijima potvrdio trener Dragan Perić koji je na svoj odmjereni način prenio svoja zapažanja “onoliko koliko se može reći naglas”.

- Sve ide po planu kako smo dogovorili i sigurno je da ćemo izaći s najboljim sastavom. Okrenuti smo svojim zamislima, ali pratimo i situaciju u protivničkom taboru koji pokušava iznenaditi pričajući tko će igrati, a tko neće. Naši igrači su u velikoj formi, u Europi možda igraju ponajbolje u svojim klubovima, i dugo nismo imali ovako raspoložene igrače, te se nadam da ćemo dosanjati san, a to je plasman na Europsko prvenstvo, rekao je Perić.

Jedan od igrača, kojem je možda i najviše stalo do plasmana na Euro s obzirom na to da nije putovao na Svjetsko prvenstvo, je Ervin Zukanović i pun je optimizma pred večerašnju utakmicu. Njega ne zanima sastav Irske, želi pobjede i nastup na Euru.

- U petak, uz navijače, dobro ozračje, zalaganje, nadam se da možemo do povoljnog rezultata u prvoj utakmici. Znamo kako oni igraju, sve je na nama, da budemo sto posto koncentrirani, agresivni i nadam se da će nam to donijeti dobar rezultat te na kraju plasman na Europsko prvenstvo, kazao je Zukanović.

Disciplina

Vratar Asmir Begović ističe kako je disciplina osnova momčadi koja juriša prema EP-u u Francuskoj.

- Ozračje je za mene uvijek bilo pozitivno, i ovo što smo uradili u posljednjih 6-7 mjeseci je velika stvar. Mislim da je ozračje na vrhunskoj razini, stalno se šalimo i puno smijemo, a to je najvažnije. Kada je u pitanju Irska, to je jaka momčad, čvrsta i najjači su kao kolektiv. Najveća njihova kvaliteta je disciplina u igri, igraju s velikim žarom u reprezentaciji, ali i klubovima u kojima nastupaju, iznio je svoje zapažanje Begović o Ircima.

Izbornik Baždarević je u srijedu i četvrtak obavio taktički trening i preostalo je još samo danas na sastancima pred utakmicu još jednom “preslušati” igrače - koji su im zadaci protiv irskih “zelenih”.

Ključne riječi
BiH

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije