Nogomet

Dvojica – trojica Kvesića, Musa, Glavina, Tomić i još par igrača poniklih na Pecari stalno zapaženi

13.01.2016.
u 07:15

Dok traje stanka i počinju pripreme za proljetnu sezonu, malo je nogometnih vijesti. Ipak, nađe se tu i tamo ponešto, osobito kada su u pitanju nogometaši koji su počeli karijeru na Pecari. Prije desetak dana objavili smo razgovor s visokim braničem Božom Musom (27 godina), koji je zimus “rudarski” trenirao na Brijegu i vagao ponude više klubova koji su mu nudili ugovor. Božo je bio najstandardniji igrač Zagreba, koji je u dvije zadnje sezone iz momčadi izostao samo dva puta zbog kartona. U nedjelju je potpisao za Slaven Belupo, na čemu je inzistirao Željko Kopić, sadašnji učitelj Koprivničanaca, ranije trener kluba iz Kranjčevićeve ulice.

Kvesić u turskom drugoligašu

Rijetko kada u Školi nogometa na Pecari nema koji igrač prezimena Kvesić (ima ih i sada u mlađim uzrastima). Jedan od njih je lijevokrilni znalac i brzanac Josip (25), koji je rano s Pecare prešao u slovačku Žilinu, nastavio u Varaždinu, a najbolje igre pružio kad je prešao na Grbavicu. Baš kada je dobio poziv u reprezentaciju BiH, ozlijedio se. Ipak, vratio se, odigrao zapaženo prošlo proljeće i ljetos potpisao za turski Antaliaspor. I tamo je imao zapaženih nastupa s čuvenim Kameruncem Samuelom Etoom. Prije dva dana klub ga je posudio drugoligašu Karsiyaki na šest mjeseci. Kvesić inače ima ugovor s Antaliasporom do ljeta 2019. godine.

Drugi Kvesić, Mario, igrač “wagnerovskih” poteza, također se ove zime nadisao šumskog zraka, trčeći stazama na Brijegu. Od prije 3 - 4 dana sa sadašnjim klubom, njemačkim drugoligašem Erzgebirge Auem stigao je na pripreme u turski Bilek. Erzgebirge je u nedjelju tamo odigrao prijateljski susret protiv slavnog Werdera. Bundesligaš iz Bremena poveo je 1:0, onda je Mario poravnao rijetko lijepim pogotkom, prebacivši istrčalog vratara i zaslužio veliki pljesak. Kvesić je kasnije zabio još jedan pogodak nakon solo akcije u kojoj je “smantao” obranu protivnika i nonšalantno gurnuo loptu u mrežu za 3:1.Možda se uskoro čuje i za Ivana Kvesića, koji je jako zaslužan što je Neretvanac iz Opuzena jesenski prvak Druge hrvatske lige Jug. I Ivan je prošao Školu nogometa na Pecari. Pri je mjesec dana pisali smo o Juri Glavini, plemenitom napadaču, također poniklom na Pecari, koji je jesenas u 15 nastupa dao 14 golova i najzaslužniji je što je Croatia Toronto osvojila naslov prvaka Kanade. Jure svakodnevno trenira na Brijegu, ali još nije odlučio hoće li se vratiti u Toronto ili možda nastaviti karijeru negdje u Europi.

Tomić (možda) u Zrinjskom

Tomislav Tomić, trkač i znalac nakon “osnovne” škole u Širokom Brijegu, imao je zapaženu sezonu u Gošku, te dvije još zapaženije u Željezničaru. Prešao je u grčki Xanthi, ali se tamo nije naigrao. Razlog je bila ozljeda. Ovih je dana u pregovorima sa Zrinjskim, čiju će majicu možda obući još danas... Ili možda završiti u nekom drugom klubu...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije