nogomet

Dvoboj na Bjelavama pun neizvjesnosti

08.10.2016.
u 08:00

U 10. će kolu Orašje - vodeći sastav s ljestvice Prve lige Federacije BiH, na dugi put u Čapljinu, kod probuđene momčadi s Bjelava, koja se u 9. kolu s gostovanja kod Budućnosti vratila s vrijedna tri boda.

Računica

Čapljincima će ta pobjeda dobiti na važnosti, samo ako je “ovjere” uspjehom protiv oraških labudova. Na taj bi način pobjegli iz opasne zone, ali Orašani imaju svoju računicu o ostanku na 1. mjestu. Recept se zna – pobjeda!

Drugoplasirani Rudar, nakon devet kola (jedini) još nije poražen u ovoj sezoni. Kakanjci će na put u susjedstvo, u dvadesetak kilometara udaljeno Visoko. Neće im tamo biti lako, jer i Bosna “puca” na naslov prvaka i Premijer ligu. Tribine stadiona Luke ovaj će se put biti “crnje” nego inače, jer tako je uvijek kad tamo gostuju susjedi. Peti će Gošk ugostiti treće Bratstvo. Obje su momčadi u formi, a prednost Gabeljana je domaći travnjak na teško osvojivoj Podavali.

Ostali na dnu

Godinu dana Velež je čekao na prvenstvenu pobjedu i dočekao je prošli tjedan u Vrapčićima protiv Novotravničana, s povratnikom na klupu Ibrom Rahimićem. Ali, Velež je ostao ukopan pri dnu ljestvice, odakle se može iščupati samo ako počne osvajati bodove i u gostima. Prva prigoda bit će danas u Goraždu, s napomenom da se tamo rijetko “rasprodaju” bodovi. U goroj situaciji nego Velež nalazi se Novi Travnik, koji još od početka sezone “stražari” na dnu ljestvice. Novotravničanima je gostovanje kod Sloge možda posljednja prigoda za bijeg, ali i Sloga je u (polu)izgubljenom položaju, sa samo šest osvojenih bodova. Zvijezda zaostaje za vodećim Orašjem šest bodova, pa ako želi zadržati izglede za povratak u Premijer ligu – mora svladati Radnički na Banjoj Ilidži. A to neće biti jednostavno... Travnik je u ponedjeljak svladao kući Slogu u odgođenoj utakmici 9. kola i opet istaknuo kandidaturu za vrh. Danas će za potvrdu kandidature morati svladati Jedinstvo na Piroti. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?