NBA

Durant prvi put u karijeri morao ući s klupe, a onda su ga otjerali s utakmice

kevin durant
06.02.2021.
u 10:25

Kevin Durant prekinuo je niz od 866 utakmica na kojima je startao u petorci, prvi put u karijeri ušao je s klupe, a naposljetku je morao završiti nastup već u trećoj četvrtini.

Razlog za to su protokoli NBA lige o covidu, koji su se u ovoj konkretnoj situaciji pokazali potpuno suludima.

Nije smio započeti utakmicu pa su mu ipak dopustili da uđe, ali ne zadugo

Brooklyn Netsi igrali su protiv Toronto Raptorsa i izgubili 123:117. Durant je u 24 sata prije utakmice imao tri negativna testa, ali u petak popodne je bio u društvu osobe čiji je uzorak dao nejasne rezultate. Zbog traženja kontakata, koji su u sklopu NBA protokola, Durantu nisu dopustili da započne utakmicu.

Četverostruki najbolji strijelac lige ipak je ušao u igru i na terenu proveo 19 minuta kad su ga u trećoj četvrtini obavijestili da ipak mora van jer je njegov sporni kontakt u međuvremenu ipak dobio pozitivan test.

U nevjerici je vrtio glavom, ustao i razočarano bacio bočicu vode na pod.

NBA je priopćenjem pokušala objasniti ovu nevjerojatnu situaciju te tvrdi da je njegov prvotni ulazak u igru bio u skladu s protokolom, ali ne razjašnjava što se promijenilo od trenutka kad su ga zaustavili da starta do trenutka kad su mu dopustili da ipak uđe u igru, prenosi Index.hr.

Objašnjenje koje nije puno objasnilo

"Durant je imao tri negativna testa u posljednja 24 sata, među kojima dva današnja. Međutim, netko s kim je bio u društvu ovog popodneva dobio je nejasne rezultate testa kratko prije utakmice. Durant je na početku bio zadržan dok se rezultati ponovno ne pregledaju. Pod NBA protokolima ne zahtijevamo da igrač bude u karanteni dok se bliskom kontaktu ne potvrdi pozitivan test. Tijekom utakmice stigao je pozitivan nalaz osobe s kojom se Durant poslijepodne družio. Nakon toga, iz mjere opreza, Durant je izvučen s utakmice dok se ne utvrdi je li zaista bio u bliskom kontaktu s pozitivnom osobom", piše u priopćenju.

Njegov suigrač James Harden nije mogao vjerovati.

Harden: Ako je tako, utakmica je trebala biti odgođena

"Svakog dana se testiramo i on je negativan. Ne razumijem u čemu je problem. Ako je tako, utakmica je trebala biti odgođena. Ako govorimo o traženju kontakata, bio je i s nama. Ne razumijem zašto nije mogao igrati pa je mogao pa su ga na kraju ipak izveli s terena", rekao je Harden.

Još se ne zna koliko će Durant zbog ovoga morati izbivati, ali Adrian Wojnarowski javlja da najvjerojatnije neće putovati s momčadi na subotnju utakmicu protiv Philadelphije.

Nitko od Velike trojke nije zabio 20

Cijela situacija očito je poremetila Netse, koji su izgubili od Toronta 123:117. Durant je za svojih 19 minuta postigao 10 poena, a prvi put otkako je Velika trojka na okupu nitko od njih nije ubacio ni 20. Harden se zaustavio na 17, a Kyrie Irving na 15 poena. Raptorse su do pobjede vodili Pascal Siakam s 33 i Kyle Lowry s 30 poena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije